Medboende

Uppgiften om medboende kan läggas till som en upplysning till bostadsbolaget om att man har för avsikt att bo tillsammans i den aktuella bostaden. I vissa fall är det möjligt för den huvudsökande och den medboende att räkna samman sina inkomster.

Om att vara medboende

Det går bara att vara medboende till en (1) huvudsökande. Det är möjligt att bli medboende både som betalande kund med egen kötid och som en registrerad medboende som inte betalar köavgift och som därmed inte har någon egen kötid. Om en betalande medboende slutar betala köavgift står kunden kvar som medboende utan kostnad. Den kötid som den medboende har tas då bort. Medboende har inte möjlighet att överta kötid från huvudsökande. Läs mer i kö- och förmedlingsreglerna

Det finns tre alternativ för dig som vill bli medboende. Välj det som passar dig bäst.

  1. Om du vill vara medboende utan kostnad registrerar du dig här med hjälp av Bank-ID och följer instruktionerna. Du står då inte i bostadskön och du samlar ingen egen kötid.

    Om du saknar Bank-ID är du och den huvudsökande välkomna till vår kundmottagning för att göra en registrering på plats. Glöm inte att ta med era legitimationer. Det går även att registrera sig som medboende genom en blankett som du och den huvudsökande skriver ut, fyller i och skickar in till oss. Ladda ner blanketten här.

  2. Om du redan står i bostadskön och vill lägga till dig som medboende till en huvudsökande gör du det på ”Mina sidor”. 

  3. Om du vill ställa dig i bostadskön och börja samla egen kötid innan du blir medboende registrerar du dig här. Följ sedan alternativ 2.

Film om att bli medboende

Länk för att se filmen på Youtube 

Gå direkt till alternativ alternativ 1, alternativ 2 eller alternativ 3