Om kakor på webbplatsen bostad.stockholm

På Bostadsförmedlingens webbplats använder vi kakor (cookies). Kakor är små textfiler som lagras på din dator och som gör att vi kan följa vad du gör på webbplatsen. På så sätt kan vi anpassa och utveckla webbplatsen för dig som besöker oss.

Det finns två typer av kakor:

En permanent kaka ligger kvar på din dator under en bestämd tid. En permanent kaka kan förlängas om du besöker vår webbplats innan kakan raderats från din dator.

En sessionskaka lagras temporärt i datorns minne under tiden du är inne på en webbsida. Sessionskakor försvinner när du stänger din webbläsare.

Bostadsförmedlingens webbplats använder temporära kakor för att "Mina sidor" ska fungera.

Permanenta kakor används vid inloggning och för att mäta och analysera besöksstatistik via Google Analytics.

Godkänna kakor

När du går in på den här webbplatsen behöver du välja om du vill godkänna att vi använder kakor. För att du inte ska behöva svara på samma fråga igen sätts tre kakor. Dessa kakor gör att webbplatsen kommer ihåg dina val. Kakorna är så kallade permanenta kakor och sparas i ett år.

Kakorna heter:

bostadsformedlingen-necessary-consent

bostadsformedlingen-functional-consent

bostadsformedlingen-statistic-consent

Nödvändiga kakor

På Bostadsförmedlingens webbplats använder vi några kakor som krävs för att webbplatsen ska fungera. Dessa kan du inte välja bort.

Funktionella kakor

På Bostadsförmedlingens webbplats använder vi några kakor som krävs för att du ska kunna använda vissa funktioner. Webbplatsen fungerar om du inte vill att vi sätter funktionella kakor, men du kan inte använda de specifika funktionerna.

Kakor för statistik

Vi använder ett besöksstatistikverktyg från tredje part, Google Analytics 4 samt Mouseflow, för att se hur du och andra webbplatsbesökare använder webbplatsen. Beroende på vilka sidor du är inne på kan olika kakor sättas.

Statistiken använder vi för att se hur vi kan förbättra våra webbplatser.

Teknisk tillgänglighet

Vi använder en kaka som samlar in information om ditt IP-nummer. Den mäter webbplatsens tekniska tillgänglighet såsom den tid det tar innan en sida laddas, eller om det av någon anledning inte går att komma fram till webbplatsen. Denna är en sessionskaka och tas automatiskt bort när du stänger din webbläsare.

Om du svarar på eller skickar ett meddelande via ett formulär sparas en sessionskaka för att komma ihåg att du har svarat på formuläret. Även här tas kakan bort automatiskt när du stänger din webbläsare.

Telia Ace Knowledge

På Bostadsförmedlingens webbplats finns en applikation med vanliga frågor och svar. Applikationen är tillgänglig på webbplatsens sidor i form av en frågetecken-ikon. Väljer du att använda applikationen sätts kakor för att applikationen ska fungera. Kakorna är så kallade tredjepartskakor och sätts av vår chattleverantör. Kakorna är permanenta kakor.

Ta bort kakor för statistik

Om du ångrar dig och inte längre godkänner att kakor får sättas för statistik måste du själv ta bort de kakor för statistik som tidigare satts. Det gör du genom att rensa kakor i din webbläsare.

Så här gör du för att rensa kakor för din webbläsare:

Chrome
Edge
Safari
Firefox

Du kan läsa mer om kakor på Post- och Telestyrelsens webbplats.