Skyddade personuppgifter

Om du har skyddade personuppgifter behöver du vara extra noga med att regelbundet titta på Mina sidor för att inte missa viktig information från oss. Detta gäller särskilt om du aktivt söker bostad. Vi rekommenderar att du regelbundet, gärna dagligen, tittar på Mina sidor under tiden du söker bostad.

Om du blir inbjuden till en visning kommer det att stå under dina pågående intresseanmälningar. Här ser du också om visningstiden har blivit ändrad eller om visningen är inställd.

Identifiera dig med BankID eller personligt lösenord

Om du blir aktuell för en bostad kommer vi att skicka ett mejl till din mejladress genom Stockholm stads tjänst Säkra meddelanden. Det är en tjänst som innebär att dina uppgifter är skyddade så att endast du och den du har kontakt med hos oss har tillgång till dem. För att kunna läsa ditt meddelande behöver du legitimera dig med BankID eller Freja eID. Ibland behöver vi även ringa dig. Då behöver du också identifiera dig med e-legitimation eller med en personlig lösenordskod. Om du inte kan identifiera dig kan vi inte erbjuda dig lägenheten.

Om du inte har BankID behöver du komma till vår kundmottagning för att skapa den personliga lösenordskoden. Ta med dig en giltig id-handling (svenskt pass, svenskt nationellt id-kort, svenskt körkort, svenskt SIS-märkt id-kort eller identitetskort för folkbokförda i Sverige).

Förbered underlag

Du behöver förbereda underlag från Skatteverket som styrker hur länge din sekretesstid sträcker sig. Underlaget ska vara klart att lämnas över till hyresvärden om du blir aktuell för en bostad.

Vi kommer att skicka över dina intyg och referensuppgifter, såsom uppgift om arbetsgivare och nuvarande hyresvärd, för prövning. Det är en kontroll som kommande hyresvärd alltid gör och en förutsättning för att du ska kunna få ett lägenhetskontrakt.