Skyddade personuppgifter

Om du har skyddade personuppgifter behöver du vara extra noga med att regelbundet titta på Mina sidor för att inte missa viktig information från oss. Detta gäller särskilt om du aktivt söker bostad. Vi rekommenderar att du regelbundet, gärna dagligen, tittar på Mina sidor under tiden du aktivt söker bostad.

Om du blir inbjuden på en visning kommer det att stå under dina pågående intresseanmälningar. Här ser du också om visningstiden har blivit ändrad eller om visningen är inställd.

Skapa lösenordskod

Om du är den med längst kötid för en lägenhet som du har sökt så kommer vi att ringa dig. Av säkerhetsskäl behöver du då ha en personlig lösenordskod för identifiering. Om du inte har en kod som identifierar dig kan vi inte erbjuda dig lägenheten.

Om du har BankID kan du ringa till vår Kundservice och skapa en personlig lösenordskod. Där får du först identifiera dig med BankID.

Om du inte har BankID behöver du komma in till vår kundmottagning för att skapa den personliga lösenordskoden. Ta med dig en giltig id-handling (svenskt pass, svenskt nationellt id-kort, svenskt körkort, svenskt SIS-märkt id-kort eller identitetskort för folkbokförda i Sverige).

Förbered underlag

Du behöver förbereda underlag från Skatteverket som styrker hur länge din sekretesstid sträcker sig. Underlaget ska vara klart att lämnas över till hyresvärden om du blir aktuell för en bostad.

Vi kommer att skicka över dina intyg och referensuppgifter, såsom uppgift om arbetsgivare och nuvarande hyresvärd, för prövning. Det är en kontroll som kommande hyresvärd alltid gör och en förutsättning för att du ska kunna få ett lägenhetskontrakt.