Våra bästa tips för att hitta bostad genom oss

Bostadskön kan verka lång, men det kan också gå snabbt att få en bostad genom Bostadsförmedlingen. Här har vi samlat våra bästa tips för att så snabbt som möjligt hitta en bostad genom oss.

Var aktiv och besök vår webbplats ofta

Vi annonserar en mängd lediga bostäder varje dag. På startsidan på vår webbplats hittar du alltid de senast annonserade lägenheterna. Besök listan över lediga bostäder ofta för att hålla dig uppdaterad om nya lägenheter som du kan söka.

Sök i hela stockholmsregionen

Det är alltid störst tryck på lägenheter i innerstaden så ett bra tips är att söka en bit utanför city. Där är kötiderna generellt kortare. Ju fler områden du kan tänka dig att bo i, desto större möjlighet har du att snabbt hitta en bostad. Ta reda på hur kommunikationerna fungerar till och från olika områden. Det kan gå snabbare än du tror att ta sig in till city, till jobbet eller skolan.

Sök bland nyproducerade bostäder

Att söka nyproducerade bostäder är ofta en snabbare väg till en bostad. Särskilt korta kan kötiderna vara när vi förmedlar många nyproducerade bostäder samtidigt i mindre centrala områden. Under 2019 förmedlade vi 286 bostäder med en kötid som var kortare än ett år, många av dessa var nyproduktion. I listan över lediga bostäder kan du sortera på nyproduktion, och på vår sida över kommande nyproduktion kan du bevaka de bostäder vi kommer att förmedla framöver.

Upptäck nya stadsdelar

Stockholm utvecklas och växer. Det byggs nya stadsdelar hela tiden samtidigt som gamla stadsdelar förändras. Vi vet att många människor bara söker bostad i de områden som de känner till och tror sig gilla. Vårt tips är att våga prova att söka i andra områden och i nybyggda stadsdelar.