Jobba på Bostadsförmedlingen

Som anställd på Bostadsförmedlingen är du med och utvecklar våra tjänster och ger god service i kontakten med våra två kundgrupper – bostadssökande och fastighetsägare. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad för människor och nytta för samhället. Dina idéer är viktiga, vi har utveckling i fokus.

Se filmen om hur det är att jobba hos oss

Så här fungerar vår videospelare för dig som använder hjälpmedel

Vår verksamhet

Bostadsförmedlingen förmedlar lediga hyreslägenheter i Stockholmsregionen. Vi är en professionell serviceorganisation och experter på att förmedla hyresrätter. Ett av våra viktigaste mål är att öka inflödet av bostäder och vi vill leverera så bra tjänster och service som möjligt till fastighetsbolagen och de bostadssökande i regionen.

Vår vision är att vara det självklara valet – för en effektiv och rättvis bostadsförmedling.
Läs om Bostadsförmedlingens uppdrag
Bostadsförmedlingen i Stockholm AB är ett dotterbolag i koncernen Stockholms Stadshus AB, som ägs av Stockholms stad.

Vi är cirka 140 medarbetare och vårt kontor ligger på Palmfeltsvägen 5 vid Globen med bra tillgång till allmänna kommunikationer.
Läs mer om vår organisation

Vår värdegrund

Vår värdegrund hjälper oss att skapa en gemensam bild, och en kultur och ett förhållningssätt som stöder verksamheten. Värdegrunden utgår från fem värdeord:

  • Glädje
  • Respekt
  • Engagemang
  • Tillsammans
  • Ansvar

Därför ska du jobba hos oss

Är du ute efter ett arbete som erbjuder dig nya utmaningar och möjligheter att utvecklas? Värderar du dessutom ett generöst och öppet arbetsklimat där gemenskap och närhet till skratt är självklara inslag under en arbetsdag så kommer du att trivas hos oss.

Hos oss möts du av många engagerade och trevliga medarbetare med olika och spännande yrkesroller. Vi är bland annat förmedlingshandläggare, systemutvecklare, kundservicehandläggare, ekonomer, bolagsjurist och kommunikatörer. Alla arbetar vi för att hjälpa bostadssökande och fastighetsägare att hitta varandra, öka inflödet av lägenheter, ge god service till våra kunder i bostadskön samt att utveckla tjänster till fastighetsägarna.

Det här erbjuder vi

Det finns många anledningar till varför våra medarbetare trivs på arbetet. Förutom det självklara, såsom bra arbetsvillkor och spännande arbetsuppgifter, så finns det flera saker som gör det lite extra bra att jobba hos oss.

En känsla av meningsfullhet

Bostadsförmedlingens uppdrag är att hjälpa bostadssökande och fastighetsägare att hitta varandra och vi är stolta över att varje år hjälpa ca 19 000 personer att hitta sitt nästa boende. När du jobbar hos oss är du med och bidrar till att personer i vår kö kan hitta en ny bostad. Du får en meningsfull roll där du är med och bidrar!

God arbetsmiljö

Hos oss är du en del av en gemenskap med ett trevligt och hjälpande arbetsklimat. För oss är det en självklarhet att vår arbetsplats ska vara en säker och stimulerande miljö att vistas i. Därför arbetar vi systematiskt och medvetet för att upprätthålla en god fysisk och psykosocial arbetsmiljö. Vi är måna om att underlätta för dig att göra hälsosamma val och att kunna kombinera arbete, fritid och familj. Vi erbjuder till exempel massage på arbetet, en friskvårdstimme i veckan, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Vi arbetar även aktivt med både förebyggande och kunskapshöjande aktiviteter för att du ska må så bra som möjligt. Med jämna mellanrum så erbjuder vi friskvårdsföreläsningar, anordnar olika varianter av stegtävlingar/hälsoutmaningar, hälsokontroll med mera.

Många utvecklingsmöjligheter

Vi är en verksamhet som befinner sig mitt i en växande stad vilket ger många möjligheter till utveckling. I takt med att staden växer och utvecklas så behöver vi i verksamheten följa med och utveckla metoder, arbetssätt och vår kompetens.

Hos oss avsätter vi tid för kompetensutveckling och kunskapsutbyten. Förutom det dagliga kunskapsutbytet kollegor emellan så har du även en individuell plan med konkreta aktiviteter för din utveckling under året.

Utbytet av kompetens och kunskaper sker inte bara inom den egna avdelningen utan även över bolaget i stort och i samverkan med andra delar av staden och samhället. Till exempel bjuder vi återkommande in till lunchföreläsningar med olika lärorika och inspirerande teman.