Betala köavgiften

Att stå i bostadskön kostar 200 kronor om året. Du betalar köavgiften via din bank till vårt plusgirokonto. Vi rekommenderar att du använder e-faktura för att betala avgiften.

Så här gör du för att betala köavgiften

När du anmält dig till bostadskön skickar vi ut en betalningsavi med årsavgiften. Du får sedan en ny avi vid samma tid varje år till den postadress som du angett på Mina sidor.

Du betalar avgiften via din bank till vårt plusgirokonto. Köavgiften kan inte delbetalas. 

Kontonumret står på avin som du når via Mina sidor.

OCR-nummer behöver alltid anges och hittas längst ner till vänster på avin. (Tänk på att det inte är detsamma som referensnummer).

Vi har inte möjlighet till direktbetalningslösning i vår kundmottagning. Inte heller autogiro är möjligt.

Exempel på avi för köavgift (pdf)

Betala med e-faktura

Vi rekommenderar att du använder e-faktura för så smidig betalning som möjligt. Förutom att det är snällare mot miljön så minskar du också risken för att missa betalning vid flytt. Om du byter bank tänk då på att anmäla e-faktura igen hos din nya bank. 

Läs mer om e-faktura här

Påminnelser och förfallodatum

Har du inte betalat köavgiften före avins förfallodatum skickar vi en påminnelse per post, följt av ytterligare en om du ännu inte betalat. Om vi inte får in din betalning efter andra påminnelsen avregistreras du från bostadskön. Det sker när det har gått sex månader sedan avins förfallodatum Det innebär att du inte längre har kvar din plats i kön.

Vi ber dig att vara rädd om din kötid, och att alltid ha aktuella kontaktuppgifter på Mina sidor så att du får din betalningsavi till rätt adress.