Betala köavgiften

Det kostar 200 kronor om året att vara registrerad hos Bostadsförmedlingen.

Olika sätt att betala köavgiften

När du registrerar dig som ny kund får du välja mellan att betala din första köavgift direkt vid registreringen med kort (Visa/Mastercard) eller Swish, eller invänta en betalningsavi med posten. Om du inte väljer kort eller Swish skickar vi automatiskt en betalningsavi. 

Du betalar sedan din köavgift vid samma tid varje år och du får ett mejl från oss när det är dags att betala. Du kommer först under 30 dagar att ha möjlighet att betala med kort eller Swish på Mina sidor. Om du väljer att inte betala med kort eller Swish under dessa 30 dagar skickar vi i stället en betalningsavi till den adress som du har angivit. Anmäler du dig för e-faktura får du betalningsavin elektroniskt till din bank.

Betalning med betalningsavi

Om du inte betalar din köavgift med kort eller Swish skickar vi en betalningsavi med posten. Du kan även ladda ner den via Mina sidor. Du betalar köavgiften via din bank till vårt plusgirokonto. Kontonumret står på avin. Köavgiften kan inte delbetalas.

OCR-nummer behöver alltid anges. Det hittar du längst ner till vänster på avin. Tänk på att OCR-nummer inte är detsamma som referensnummer.

Vi har inte möjlighet till direktbetalningslösning i vår kundmottagning. Inte heller autogiro är möjligt.

Se exempel på en betalningsavi för köavgift (pdf)

Betala med e-faktura

Om du inte vill använda kort eller Swish rekommenderar vi att du använder e-faktura i stället för betalningsavi. Förutom att det är bättre för miljön minskar du också risken för att missa betalning vid flytt.

Du kan anmäla dig till e-faktura hos din bank. Om du byter bank behöver du anmäla e-faktura igen hos din nya bank.

Läs mer om e-faktura här

Påminnelser och förfallodatum

Har du inte betalat köavgiften före betalningsavins förfallodatum skickar vi en påminnelse per post, följt av ytterligare en om du ännu inte har betalat. Om vi inte får in din betalning efter andra påminnelsen avregistreras du som bostadssökande. Det sker när det har gått fem månader sedan avins förfallodatum. Det innebär att du inte längre har kvar din plats i kön.

Vi ber dig att vara rädd om din kötid, och att alltid ha aktuella kontaktuppgifter på Mina sidor så att du får mejl när det är dags att betala köavgiften och din betalningsavi till rätt adress.