Bostad snabbt

Bostad snabbt – du behåller din kötid

Under namnet Bostad snabbt annonseras bostäder där vi på Bostadsförmedlingen genom vår statistik och erfarenhet bedömer att det behövs särskilda åtgärder för att öka antalet sökande. Förmedlingen sker efter kötid och du behöver som vanligt uppfylla fastighetsägarens villkor, men om du får en bostad genom Bostad snabbt behåller du din sparade kötid i stället för att få den nollställd.

Hur används Bostad snabbt?

Bostad snabbt kan till exempel användas när vi förmedlar många nybyggda bostäder vid samma tillfälle, om vi bedömer att det kan vara svårt att få tillräckligt många sökande.

Bostad snabbt är en vägledning för både dig med kort kötid och för dig som har varit registrerad länge. Den ger dig som bostadssökande en enklare väg till en ny bostad eftersom du kan se vilka bostäder som vi har bedömt att det kommer att behövas kort kötid för att få.

Det innebär att du får en tydlig signal om vilka bostäder som du har god chans på. Dessutom kan du fortsätta att samla kötid, om det är så att du väntar på någon särskild typ av bostad.

Du behöver vara registrerad hos Bostadsförmedlingen för att kunna söka en lägenhet i Bostad snabbt. Lediga bostäder annonseras under Lediga bostäder och är märkta med Bostad snabbt. Du anmäler intresse till en bostad på Mina sidor.

Se om det finns några annonser märkta med Bostad snabbt just nu