Många vill bidra till samhällsnyttan

Tillsammans med omkring 200 fastighets- och förvaltningsbolag jobbar vi för att förenkla bostadsmarknaden i Stockholmsregionen. Här möter du några av dem.

Botrygg

– Att få möjlighet att bygga hyresrätter på kommunal mark är ett förtroende som förpliktigar. Jag ser det som en självklarhet att dessa lägenheter hyrs ut under transparenta förhållanden och där fyller Bostadsförmedlingen en viktig funktion. De sköter förmedlingen på ett professionellt sätt och vi är mycket nöjda med vårt samarbete.

Adam Cocozza,
vd på Botrygg

Victoriahem

Bostadsförmedlingen förmedlar alla Victoriahems lediga lägenheter i Stockholms län. De var den privata hyresvärd som förmedlade flest lägenheter via oss under 2022: 1 050 stycken.

- Hyresrätten har idag ett värde vilket gör att det kan förekomma handel, fusk och fiffel vid uthyrningar. Därför känns det tryggt att all förmedling sker genom en säker och professionell part. Det skapar även en bättre och tryggare arbetsmiljö för vår personal som inte utsätts för otillåten påverkan.

Daniel S Mattsson
regionchef Stockholm Norra på Victoriahem

Bokoop

- Vi är otroligt stolta över att ha bidragit med 145 nybyggda kooperativa hyresrätter i Nykvarn, med hyror som ligger långt under snittet för nyproduktion. För oss var det självklart att förmedla via den lokala bostadsförmedlingen. Tillsammans har vi visat att det går att skapa och förmedla nyproducerade bostäder av hög kvalitet till sjuksköterskor, montörer, lärare och poliser i Stockholmsregionen.

Olof Landgren
ordförande Bokoop

Upplands-Brohus

– Upplands-Brohus har haft ett samarbete med Bostadsförmedlingen i Stockholm sedan ett år tillbaka och vi har hela tiden haft en bra dialog och en bra kommunikation. De har hjälpt oss i arbetet att få in hyresgäster i våra lägenheter, även när det gått lite trögt för oss själva. Vår uppfattning är att uthyrarna är väldigt kompetenta och kundfokuserade.

Carina Axelsson
kundvärd Upplands-Brohus