Bostadsförmedlingens uppdrag

Bostadsförmedlingen är en marknadsplats för lediga hyresrätter i Stockholmsregionen. Varje dag förmedlar vi fler än 40 bostäder till våra bostadssökande i kön. Det betyder att runt 12 000 bostadssökande varje år öppnar dörren till en ny bostad förmedlad av oss.

Modeller över höghus

Vi förmedlar lediga hyresrätter i Stockholmsregionen

Vårt uppdrag är att hjälpa bostadssökande och fastighetsägare att hitta varandra. Med det som utgångspunkt arbetar vi för att göra det enklare både att söka efter en lämplig bostad och att hitta rätt hyresgäst.

Vi förmedlar förstahandskontrakt och korttidskontrakt men också ungdoms-, student- och seniorbostäder. Kön är öppen för alla som fyllt 18 år, oavsett bostadsort. Det är den bostadssökande som själv söker och anmäler intresse för de lediga lägenheterna, som sedan förmedlas i ett öppet och tydligt system efter kötid.

Vi samarbetar med över 200 fastighetsägare

Bostadsförmedlingen bygger inga hus och äger inga bostäder. Vi bestämmer heller inte var eller hur många bostäder som ska byggas. Däremot samarbetar vi med över 200 fastighetsägare, såväl privata som kommunala. Vi kan erbjuda alla fastighetsägare en smidig förmedling av bostäder tillsammans med värdefull statistik och analys om hyresrättsmarknaden.