Sök bostad och anmäl intresse

Du behöver själv vara aktiv som bostadssökande och anmäla intresse för de lediga bostäder du är intresserad av på vår webbplats. Bostadsförmedlingen skickar inte ut några erbjudanden om bostäder.

Hitta lediga bostäder

Under Lediga bostäder hittar du alla bostäder som är lediga just nu. Du kan välja att söka på bland annat boendetyp, hyra och område. Är du inloggad kan du också välja att bara se de bostäder som du kan söka, det vill säga de bostäder du uppfyller villkoren för. 

Bostadsannonserna

I annonserna hittar du mer detaljerad information om bostäderna. I varje annons framgår också vilka villkor den sökande behöver uppfylla för att bli aktuell för just den bostaden. I vissa annonser finns statistik över kötiderna i det aktuella området. Du kan också se vilka de längsta kötiderna är bland de som anmält intresse.

Anmäl intresse

I annonsen anmäler du ditt intresse för bostaden. För att anmäla intresse behöver du vara inloggad. När du anmäler intresse sorteras din anmälan efter din kötid. För varje ledig bostad bildas en egen kö med de som anmält intresse för just den bostaden. På Mina sidor följer och hanterar du dina intresseanmälningar. Är du inloggad kan du i annonsen och på Mina sidor se vilken köplats du har bland de som anmält intresse.

Vissa annonser innehåller flera bostäder. När du anmäler intresse i en sådan annons gör du det för samtliga bostäder i annonsen. Du får sedan möjlighet att rangordna bostäderna. 

Bra att tänka på

  • Det annonseras många bostäder varje dag. Besök därför vår webbplats ofta så att du inte går miste om en bostad. Bostäderna annonseras vanligtvis under 2 arbetsdagar.
  • För varje bostad har hyresvärden ett antal villkor som du behöver uppfylla. Du kan bara bli godkänd som hyresgäst om du uppfyller villkoren, så läs igenom dem noga innan du anmäler intresse.
    Läs mer om hyresvärdens villkor. 
  • Du kan ha maximalt tre pågående intresseanmälningar. Undantaget är nyproducerade bostäder och seniorbostäder 55+, 65+. För dessa bostäder finns ingen begränsning för hur många intresseanmälningar du kan ha.