Registrera dig i bostadskön

För att få en bostad genom Bostadsförmedlingen behöver du vara registrerad som bostadssökande hos oss.

En iPad visar sidan Registrera dig i bostadskön på Bostadsförmedlingens webbplats

Vem kan registrera sig i bostadskön?

Alla som har fyllt 18 år och har ett svenskt personnummer eller samordningsnummer är välkomna att ställa sig i bostadskön. Det spelar ingen roll var du bor eller om du redan har en bostad. Din kötid börjar räknas direkt efter att du registrerat dig. Därefter kan du börja söka och anmäla intresse för bostäder.

Registrera dig här

200 kronor om året

Det kostar 200 kronor om året att stå i bostadskön. När du har registrerat dig, skickar vi en betalningsavi för årsavgiften. Betalningsavin kommer till den adress du angett.

Varje år vid samma tidpunkt skickar vi ut en ny betalningsavi till den adress du angett. För att vara säker på att du får din betalningsavi rekommenderar vi att du använder e-faktura. Det är ett smidigt sätt att betala och du minskar risken för att missa betalningen om du till exempel flyttar.

Bra att tänka på

  • Du kan ha en medboende kopplad till dig. Medboende är den person du tänker bo tillsammans med. Din medboende behöver själv lägga till sig som medboende till dig. Fördelen med att ha en medboende är att vissa hyresvärdar godkänner att ni räknar ihop era inkomster. 
  • Kötiden i bostadskön är personlig. Du kan varken överlåta den till medboende, barn eller någon annan. I några undantagsfall kan man ärva kötid om en person avlider. Läs mer om arv av kötid i kö- och förmedlingsreglerna

Läs mer

Utländsk student/Foreign student

Utländska studenter som saknar svenskt personnummer eller samordningsnummer kan registrera sig genom att uppge födelsetidpunkt (år, månad, dag) och mejladress.
Foreign students who do not have a Swedish social security number can register as a housing applicant with date of birth (year, month, day) and an e-mail address.