Registrera dig i bostadskön

För att få en bostad genom Bostadsförmedlingen behöver du vara registrerad som bostadssökande hos oss.

En iPad visar sidan Registrera dig i bostadskön på Bostadsförmedlingens webbplats

Vem kan registrera sig i bostadskön?

Alla som har fyllt 18 år och har ett svenskt personnummer eller samordningsnummer är välkomna att ställa sig i bostadskön. Det spelar ingen roll var du bor eller om du redan har en bostad. Din kötid börjar räknas direkt efter att du registrerat dig. Därefter kan du börja söka och anmäla intresse för bostäder.

Registrera dig här

200 kronor om året

Det kostar 200 kronor om året att stå i bostadskön. När du har registrerat dig, skickar vi hem en betalningsavi med årsavgiften. Avin kommer i din brevlåda efter ungefär en vecka. Du får en ny betalningsavi vid samma tid varje år till den postadress som du gett oss.

Vi rekommenderar att du använder e-faktura. Det är ett smidigt sätt att betala, och du minskar risken för att missa betalningen om du till exempel flyttar.

Bra att tänka på

  • Du kan ha en medboende kopplad till dig. Medboende är den person du tänker bo tillsammans med. Sedan den 25 maj 2018 behöver den medboende själv lägga till sig som medboende till dig. Fördelen med att ha en medboende är att vissa hyresvärdar godkänner att ni räknar ihop era inkomster. En medboende kan i vissa fall även stå med på kontraktet. 
  • Kötiden i bostadskön är personlig. Du kan varken överlåta den till medboende, barn eller någon annan. Det enda undantaget är i vissa fall när en person avlider. Läs mer i kö- och förmedlingsreglerna

Läs mer

Utländsk student/Foreign student

Utländska studenter som saknar svenskt personnummer eller samordningsnummer kan registrera sig genom att uppge födelsetidpunkt (år, månad, dag) och mejladress.
Foreign students who do not have a Swedish social security number can register as a housing applicant with an e-mail address.