Registrera dig hos Bostadsförmedlingen

För att få en bostad genom Bostadsförmedlingen behöver du vara registrerad som bostadssökande hos oss.

Vem kan registrera sig?

Alla som har fyllt 18 år och har ett svenskt personnummer eller samordningsnummer kan registrera sig. Det spelar ingen roll var du bor eller om du redan har en bostad. Din kötid börjar räknas direkt efter att du registrerat dig. Därefter kan du börja söka och anmäla intresse för bostäder.

Registrera dig här

200 kronor om året

Det kostar 200 kronor om året att vara registrerad hos oss. Betalning av köavgiften sker en gång per år, på det sätt som du väljer. Vi erbjuder betalning med kort (Visa/Mastercard), Swish, betalningsavi eller e-faktura. Vi rekommenderar att du betalar med kort eller Swish. De är snabba och miljövänliga betalsätt. Betala köavgiften – så här gör du

Bra att tänka på

  • Du kan ha en medboende kopplad till dig. Medboende är den person du tänker bo tillsammans med. Din medboende behöver aktivt lägga till sig som medboende till dig. Fördelen med att ha en medboende är att vissa hyresvärdar godkänner att ni räknar ihop era inkomster. 
  • Kötiden är personlig. Du kan varken överlåta den till medboende, barn eller någon annan. I några undantagsfall kan man ärva kötid om en person avlider. Läs om arv av kötid i kö- och förmedlingsreglerna

Utländsk student/Foreign student

Utländska studenter som saknar svenskt personnummer eller samordningsnummer kan registrera sig genom att uppge födelsedatum (år, månad, dag) och mejladress.

Foreign students who do not have a Swedish social security number
can register as a housing applicant with date of birth (year, month, day) and an e-mail address. Register here (Foreign student)