Registrera dig hos Bostadsförmedlingen

För att få en bostad genom Bostadsförmedlingen behöver du vara registrerad som bostadssökande hos oss.

Vem kan registrera sig?

Alla som har fyllt 18 år och har ett svenskt personnummer eller samordningsnummer kan registrera sig. Det spelar ingen roll var du bor eller om du redan har en bostad. Din kötid börjar räknas direkt efter att du registrerat dig. Därefter kan du börja söka och anmäla intresse för bostäder.

Registrera dig här

200 kronor om året

Det kostar 200 kronor om året att vara registrerad hos oss. Betalning av köavgiften sker en gång per år, på det sätt som du väljer. Vi erbjuder betalning med kort (Visa/Mastercard), Swish, betalningsavi eller e-faktura. Vi rekommenderar att du betalar med kort eller Swish. De är snabba och miljövänliga betalsätt. Betala köavgiften – så här gör du

Bra att tänka på

  • Du kan ha en medboende kopplad till dig. Medboende är den person du tänker bo tillsammans med. Din medboende behöver aktivt lägga till sig som medboende till dig. Fördelen med att ha en medboende är att vissa hyresvärdar godkänner att ni räknar ihop era inkomster. 
  • Kötiden är personlig. Du kan varken överlåta den till medboende, barn eller någon annan. I några undantagsfall kan man ärva kötid om en person avlider. Läs om arv av kötid i kö- och förmedlingsreglerna

Om du saknar e-legitimation

För att få en e-legitimation behöver du ha ett svenskt personnummer eller styrkt samordningsnummer och ha uppnått en viss ålder. Vilka åldersgränser som gäller framgår av e-legitimationsutfärdarnas webbplatser. Här kan du läsa mer om de olika typerna av e-legitimationer som du kan använda hos oss och hur du skaffar dem. Läs mer om e-legitimation här.

Om du av olika skäl inte kan skaffa en e-legitimation, till exempel om du inte har ett styrkt samordningsnummer, så behöver du få hjälp av vår Kundservice att registrera dig via en pappersblankett. Kontakt till Kundservice. 

Utländsk student/International student