Förmedlingsservice till fastighetsägare

Oavsett storlek på fastighetsbolag kan vi hitta era framtida hyresgäster och avlasta er i vardagen. Ni slipper själva administration och merarbete och det är fastighetsägarens villkor samt kötidsordningen som styr vem som får lägenheten.

Vi hjälper hela regionen

Idag har vi förmedlingsverksamhet i 24 av Stockholms läns 26 kommuner. Vi förmedlar runt om i regionen, bland annat i Västerås, Eskilstuna och Nyköping. Våra kunder är både privata och kommunala fastighetsägare.

Alla storlekar på fastighetsbestånd

Som kund hos oss får ni en effektiv förmedling av era lediga bostäder. Vi förenklar er vardag, oavsett om ni har ett stort fastighetsbestånd och en egen förvaltningsorganisation eller har ett mindre fastighetsbestånd och lämnar några enstaka bostäder per år. 

Olika typer av bostäder

  • Befintliga hyresrätter
  • Nyproducerade hyresrätter
  • Studentbostäder
  • Ungdomslägenheter
  • Seniorbostäder/Trygghetsboende
  • Korttidskontrakt
  • Evakueringsuppdrag vid till exempel renovering

Förberedelser

Ni får en egen kontaktperson

Vår förmedlingstjänst, med egen kontaktperson och en tydlig process, är helt kostnadsfri. Ni spar tid och energi genom att låta oss hitta lämpliga hyresgäster och ni kan få stöd och rådgivning av er kontaktperson. Vi tar även ansvar för annonsering och intresseanmälningar samt arrangerar visningar.

Ni formulerar villkoren 

Som fastighetsägare bestämmer ni själva vilka villkor ni vill ställa på hyresgästen. Villkoren kan exempelvis handla om betalningsförmåga och anställningsform. Utifrån vår erfarenhet hjälper vi er att formulera de villkor som vi tror passar just era lägenheter. När lägenheten ska förmedlas samlar vi in nödvändig information och intyg som styrker att hyresgästen uppfyller de angivna villkoren. Ni tar själva boendereferenser och skriver avtal med hyresgästen.

Annonsering

Via vår webbplats når era lediga bostäder ut till en stor och bred grupp av bostadssökande med varierande önskemål och behov. Vår webbplats har cirka 40 000 besök varje dag. 

Vår kundservice hjälper er

Vi ser till att potentiella hyresgäster får ett professionellt bemötande. De bostadssökande når oss via kanalerna telefon, kundmottagning och mejl. Vår uppgift är att underlätta för de som söker bostad och vi är måna om att varje bostadssökande ska vägledas i sitt sökande på bästa tänkbara sätt.

Tvättad planritning kostnadsfritt

Visste du att en tvättad planritning ingår i förmedlingsuppdraget?

För de bostadssökande är planritning en viktig del i annonsen. Därför erbjuder vi kostnadsfri tvättning av planritningen i samband med att du lämnar in en lägenhet till förmedling. Du får självklart behålla den tvättade ritningen.

Bild på otvättad ritning och tvättad ritning

Förmedling

Efter visning har den sökande möjlighet att tacka ja eller nej. Av dem som tackat ja är det alltid personen som har längst kötid och som uppfyller fastighetsägarens krav som föreslås som hyresgäst. Vi samlar in nödvändig information och intyg som styrker att hyresgästen uppfyller de angivna kraven. Ni tar själva boendereferenser och skriver avtal med hyresgästen.

Vi strävar alltid efter att skapa en så effektiv och kort process som möjligt eftersom det ger färre avhopp. 

Förmedling av nyproduktion

Att låta oss ta hand om förmedlingen av nyproducerade bostäder spar tid och förenklar hela vägen från förberedelser till slutrapport. Vi har lång erfarenhet av att förmedla nyproduktion och kan den komplexa processen väl. 

Läs mer om förmedling av nyproduktion här

Vi kan hjälpa till vid evakuering

Bostadsförmedlingens evakueringsservice innebär att vi tar hand om kontakten med hyresgästen och ordnar med ett nytt permanent boende vid renovering och ombyggnad. Vi ser till att både ni och er hyresgäst blir nöjda.