Fågelbyn - Tumba

Fakta om projektet
Kvarter Fågelbyn
Adress Trollsländevägen 6, 8 och 12, Finkmossvägen 17
Stadsdel Tumba
Kommun Botkyrka
Antal bostäder 150
Antal rum 1-3 rum och kök
Hyra Ännu inte bestämd
Yta Ännu inte bestämd
Hyresvärd SPG
Tid för intresseanmälan 2024
Beräknad inflyttning 2024

150 nyproducerade bostäder i Tumba

Förmedling sker i etapper 

Etapp 1 – 102 lägenheter. Förmedlas nu.

Etapp 2 – Bevakning

Du kan bevaka annonsering av kommande etapp genom att fylla i din mejladress nedan.

Om området

Fågelbyn är ett nyutvecklat område där cirka 400-500 nyproducerade bostäder samt förskola och torg med restaurang ska uppföras. Ett pocketkvarter med ombonande och trygga ytor där småskalighet möter service och nytänk.

Med fokus på grannskap och gemenskap ges de som bor här möjligheten till ett starkt ägandeskap. Det kommer vara en viktig del i hur området utvecklas. 

Läs mer om området på projektsidan: Fågelbyn

Om byggprocessen

Först ut i Fågelbyn är 150 hyresrätter som är under pågående byggnation. En ny busshållplats kommer att byggas på Skäcklingevägen.

Samtidigt uppförs även ett parkeringshus med tillgång till laddstolpar. Hyresrätterna är certifierade med Miljöbyggnad Guld vilket tillför många fördelar, både för dig som bor där men även för miljön.

Om visionen

Kvarteren byggs för människor i alla åldrar, från alla samhällsskikt. Här finns skola, torg, restaurang, promenadstråk, utegym och gott om plats för service.

I Fågelbyn behöver man inte söka kontakt med sina grannar, Huvudgatan är första delen av pocketkvarterens nervsystem som skapar trygghet, igenkänning och bjuder in till naturliga möten.

Kreativ arkitektur, lättillgängliga grönområden och stora gemensamma miljöer. Fågelbyn tänker om klassiska idéer kring det småskaliga och privata, och bildar en plats där de boende har stort inflytande, ägandeskap och samhörighet.

Inspirerat av idén om Pocket Neighbourhoods - bostadskvarter med ombonande och trygga ytor och småskalig service - står Fågelbyn ut bland Storstockholms framväxande bostadsområden.

Karta

Kartvy

Bevakning via mejl

För att kunna skapa en bevakning behöver du vara registrerad hos bostadsförmedlingen och vara inloggad.