Ofta kort kötid till nybyggt

Vi förmedlar hyresbostäder efter kötid. Alla söker inte samma bostäder och därför varierar kötiden som behövs. Ofta har nyproducerade bostäder kortare kötider.

Hur snabbt du kan få en bostad beror på flera faktorer, bland annat på var du vill bo, hur många som är intresserade av att bo där och hur hög hyra som du är beredd att betala.

Om du behöver en bostad snabbt är ett tips att söka bland nyproducerade bostäder. Nyproduktion innebär att bostaden är nybyggd och att ingen annan har bott i den tidigare.

Kötiden oftast kortare för nyproducerade bostäder. Särskilt korta kan kötiderna vara när vi förmedlar många nyproducerade bostäder samtidigt i mindre centrala områden. I listan över lediga bostäder kan du sortera på nyproduktion.

Många nyproducerade lägenheter på webben

Under 2022 förmedlade vi 1 178 bostäder med en kötid som var kortare än ett år. Många av dessa var nyproducerade. Även under 2023 kommer vi att förmedla många nyproducerade bostäder runt om i hela Stockholmsområdet.

Här på webbplatsen kan du läsa mer om kommande nyproduktionsprojekt och för varje projekt kan du skapa en bevakning. Då får du ett mejl när vi börjar annonsera bostäderna på webben och du kan anmäla intresse för bostaden. För att kunna skapa en bevakning behöver du vara registrerad hos oss och vara inloggad.

Vill du veta mer?

Här kan du läsa mer om nyproducerade bostäder. 

Här kan du läsa mer om hur kötiderna kan påverkas av olika faktorer. 

I vår statistiktjänst hittar du mer information om antal förmedlade bostäder, kötider för olika områden med mera.