Stockholm, Skarpnäcks Gård

Skarpnäcks Allé 18

Hyra: 8210 kr/mån Våning: 5 tr Antal rum: 2 Boyta: 58 kvm
Kollektivhus
Bostaden:
  • Kök
  • Badrum
  • Balkong
  • Hiss finns, rymmer rullstol
Inflyttning: 2022-12-09

Typ av bostad

Den här bostaden ligger i ett kollektivhus. Det innebär att boende i huset är medlemmar i kollektivhusföreningen där man deltar aktivt i föreningens verksamhet samt utför arbetsuppgifterna som föreningen beslutat om.

Om kontraktet

För att bli medlem i föreningen behöver du bli godkänd av kollektivhusföreningens styrelse.

I kontraktet ingår arbetsuppgifter som till exempel städning och visst underhåll av trapphus, trädgård, gemensamma lokaler samt gemensam matlagning.

Om bostaden

Fastigheten är byggd 1986.

Lägenheten är ansluten till bredbandsnätet vilket ger dig ett brett utbud av möjliga tjänster. I fastigheten finns också telenät och kabel-tv-nät.

I den aktuella lägenheten tillämpar Stockholmshem ett underhållssystem kallat "Valfritt lägenhetsunderhåll" (VLU). Läs alltid den länkade informationen nedan om så väl underhållssystemet som aktuella hyrestillägg.

Om hyran

Kostnad för hushållsel tillkommer.

Förmedlingsinformation

Viktig information om visning eller förmedling kan skickas ut via sms. Uppdatera dina kontaktuppgifter på Mina sidor.

Om din anställning inte är i Stockholmsområdet behöver du visa att din arbetsplats ligger inom pendlingsavstånd från bostaden.

Observera att om inflyttningsdatumet infaller på en helgdag eller en röd dag sker inflyttning nästkommande vardag.

Visningsinformation

Om du är en av dem med längst kötid kommer du att bli inbjuden till visning. Visningsinbjudan kommer att synas på Mina sidor samt skickas på mejl om du har fyllt i en aktuell mejladress.

Om det finns särskilda behov av tillgänglighet rekommenderar vi att alltid undersöka förutsättningarna på plats vid visningen. Exempel på detta kan vara breda dörrar, sänkta trösklar m.m.

Rullstolshiss med automatdörr.

Boendereferenser

Om du blir aktuell för bostaden behöver du kontakta din nuvarande hyresvärd och godkänna att denne lämnar ut boendereferenser om dig till den nya hyresvärden.

Om området

Skarpnäcks Gård, eller Skarpnäcksfältet som det också kallas, ligger ca 9 km sydöst om Stockholm city, alldeles intill Nackareservatet. Skarpnäcksfältet är ett tidigare flygfält som omvandlades till ett bostadsområde så sent som på 1980-talet och fortfarande huserar även ett stort kolonistugeområde här. Bebyggelsen består uteslutande av flerfamiljshus och speciellt för området är dess konstnärliga utsmyckningar som återfinns på såväl gårdar som i trapphus.

Hyresvärdens villkor för bostaden

  • Den sökandes inkomst ska stå i proportion till den aktuella lägenhetens hyresnivå. När hyran är betald ska den sökande ha ett bestämt belopp kvar. För år 2022 är beloppet 5 158 kronor för en ensamstående vuxen. Vid ekonomiskt bistånd (försörjningsstöd) behövs det finnas beslut från Stockholms kommun. Om den sökande har betalningsanmärkningar sker en individuell prövning. Läs mer under länken, regler för godkännande av hyresgäst.
  • Hyresvärden kräver att köande har varit på visningen och sett den aktuella lägenheten samt tagit del av informationen gällande kollektivet. Vid eventuell kontraktsskrivningen kommer hyresvärden att begära att få se en underskriven blankett där kollektivhusets representant intygar att du tagit del av de regler som gäller för det aktuella kollektivet.
  • Regler för godkännande av hyresgäst https://bostad.stockholm.se/gemensammaregler