Kv Örtuglandet 1 - Åkeslund

Fakta om projektet Kommande nyproduktion
Kvarter Kv Örtuglandet 1
Adress Åkeshovsvägen
Stadsdel Åkeslund
Kommun Stockholm
Antal bostäder 96
Antal rum 2 - 4 rum och kök
Hyra Ännu inte bestämt
Yta Ännu inte bestämt
Hyresvärd Stockholmshem
Tid för intresseanmälan 2024
Beräknad inflyttning 2025

Bilder

96 nyproducerade bostäder i Åkeslund

Längs Åkeshovsvägen i Åkeslund, Bromma bygger Stockholmshem 96 nya bostäder.

Om bostäderna

Husen byggs i kvarteret Örtuglandet 1, intill Stockholmshems befintliga 60-talshus på Åkeshovsvägen. Det blir sex punkthus med totalt 96 hyreslägenheter på 2-4 rum och kök. Alla lägenheter blir ljusa och välplanerade och husen anpassas till omgivningen och den befintliga bebyggelsen. Mellan husen blir det en gård med växlighet, pergola och sittplatser och en ny lekplats.

Om området/Kommunikationer

I närheten stannar flera bussar som snabbt tar dig till knutpunkten Brommaplan, som ligger cirka 500 meter bort, där det finns tunnelbana och ett flertal busslinjer. På Brommaplan finns service och utbud såsom matvarubutik, restaurang, kafé, vårdcentral, apotek och butiker.

Det finns flera väl utbyggda cykelstråk, bland annat Hässelbystråket som sträcker sig från Hässelby via Bromma till City. För att göra det enklare att resa klimatsmart i vardagen skapas 240 parkeringsplatser för cykel och det finns planer på cykelpool och bilpool. I ett garage under de nya husen blir det 94 parkeringsplatser för bil, varav tre för handikapparkering och tio platser med laddstolpe. 

Karta

Kartvy

Bevakning via mejl

För att kunna skapa en bevakning behöver du vara registrerad hos bostadsförmedlingen och vara inloggad.