När kommer min betalningsavi?

I våras gjorde vi det enklare för dig att betala din årliga köavgift. Vi utökade då möjligheten för dig att betala med kort eller Swish från 14 till 30 dagar. Förändringen innebar också att tidpunkterna för när du kan betala med kort eller Swish och när betalningsavier skickas ut har blivit annorlunda jämfört med tidigare år.

En fråga som vår kundservice ofta får handlar om när betalningsavin skickas ut. I samband med att vi under våren förlängde perioden då betalning med kort och Swish är möjlig justerade vi också tidpunkten för både när du kan börja betala med kort eller Swish och när vi skickar ut betalningsavi eller e-faktura till dig som inte väljer att betala köavgiften direkt. Det innebär att du kommer att få den första betalningsavin eller e-fakturan efter förändringen 30 dagar senare än du är van vid. Därefter kommer den att skickas ut vid samma tidpunkt varje år.

Måste jag betala med kort eller Swish?

Nej, men vi rekommenderar det eftersom det är snabbt, enkelt och bättre för miljön. När det är dags att betala får du ett mejl från oss och då kan du logga in på Mina sidor och betala köavgiften med kort eller Swish under 30 dagar. Om du väljer att inte betala med kort eller Swish skickar vi i stället, precis som tidigare, en betalningsavi eller e-faktura till dig. Du kan även ladda ner den via Mina sidor.

Läs mer om att betala köavgiften.

Logga gärna in på Mina sidor och kontrollera att vi har rätt kontaktuppgifter till dig.