Månadens tips: Så här söker du bland våra annonser

Bostadsförmedlingen skickar inte ut några bostadserbjudanden. Du behöver i stället själv vara aktiv och söka och anmäla intresse för de lediga bostäder som annonseras på vår webbplats. Här berättar vi om hur du kan söka mer effektivt.

 

Handhållen tablet där någon söker efter lediga bostäder på Bostadsförmedlingens webbplats.


Logga in

För att anmäla intresse behöver du vara inloggad på Mina sidor. (Markerat med 1 på bilden) Det är där du följer och hanterar dina intresseanmälningar. 

Guide över sök- och filtreringsfunktioner på webbplatsen.

Visa endast de bostäder du kan söka

När du är inloggad kan du välja att bara visa de bostäder som just du kan söka, det vill säga de bostäder som du uppfyller villkoren för. Logga in och gå till "Sök bostad" och markera "Visa endast bostäder jag kan söka" i filtret (2).

Sök fram bostäder som passar dina önskemål

Du kan filtrera de lediga bostäderna på typ av bostad, exempelvis om du bara vill se studentbostäder eller seniorbostäder (3). I filtret ser du hur många lediga bostäder det finns i varje kategori.

Du kan också filtrera bostäderna på antal rum, yta, hyreskostnad, samt göra val för att se nyproducerade bostäder och bostäder där det finns hiss eller balkong. Du kan även fritextsöka efter ett specifikt område. Klicka på "Visa" när du har gjort dina val (4).

Du kan sedan klicka dig fram till annonserna antingen via kartan eller listan. Det går att zooma i kartan för att avgränsa träffarna (5).

Gör om din senaste sökning

Bild som visar funktionen för att göra om sin senaste sökning.

Din senaste sökning sparas så att du enkelt kan göra om den nästa gång du besöker webbplatsen. Senaste sökningen ligger direkt på startsidan och du klickar på länken för att utföra sökningen.

Mer information

I den här filmen visar vi de olika sök- och filtreringsfunktioner. 

 

Om Månadens tips

Under rubriken Månadens tips berättar vi om hur det fungerar att vara registrerad hos Bostadsförmedlingen och vad vi kan erbjuda dig som är bostadssökande.