Månadens tips: Jämför olika områden

Den tid du behöver ha varit registrerad hos oss för att få en bostad varierar. Det beror på att varje bostad som vi annonserar får sin egen kö med intresserade. Långa kötider brukar tyda på att många är intresserade av samma bostad och lägenheter i innerstaden brukar ha flest intresserade. Ett tips är därför att söka en bit utanför city där kötiderna oftast är kortare. Ju fler områden du kan tänka dig att bo i, desto större möjlighet har du att hitta en bostad.

Pendeltåg på station

Upptäck nya stadsdelar

Stockholm utvecklas och växer. Det byggs nya stadsdelar hela tiden samtidigt som gamla stadsdelar förändras. Vårt tips är att prova att söka i andra områden och i nybyggda stadsdelar för att öka dina chanser.

Kötidskartan visar skillnaderna i kötid mellan olika områden under 2019. Eftersom det rör sig om genomsnittliga kötider kan de enskilda kötiderna som behövdes ha varit både kortare och längre än det antal år som syns på kartan.

Länk till kötidskartan

Andra städer med goda pendlingsmöjligheter

Bostadsförmedlingen i Stockholm förmedlar i första hand lediga hyresrätter i Stockholms stad och övriga kommuner i Stockholms län, men de senaste åren har Bostadsförmedlingen även förmedlat bostäder i bland annat Västerås, Strängnäs, Eskilstuna och Nyköping.

Här kan du se exempel på pendlingstider mellan Stockholms central och några av städerna utanför länsgränsen.

Om Månadens tips

Under rubriken Månadens tips berättar vi om hur det fungerar att vara registrerad hos Bostadsförmedlingen och vad vi kan erbjuda dig som är bostadssökande.