Medboende

Registrera dig som medboende.

Det finns tre vägar till att bli medboende. Välj den som passar dig bäst.

  1. Om du vill ställa dig i bostadskön och börja samla egen kötid innan du blir medboende registrerar du dig här. Följ sedan steg 2.
  2. Om du redan står i bostadskön och vill lägga till dig som medboende till en huvudsökande gör du det på ”Mina sidor”. 
  3. Om du vill vara medboende utan kostnad registrerar du dig här med hjälp av Bank-ID och följer instruktionerna. Du står då inte i bostadskön och du samlar ingen egen kötid.

    Om du saknar Bank-ID är du och den huvudsökande välkomna till vår kundmottagning för att göra en registrering på plats. Glöm inte att ta med era legitimationer. Det går även att registrera sig som medboende genom en blankett som du och den huvudsökande fyller i och skickar in till oss. Kontakta kundservice så skickar vi den.

Om att vara medboende

Uppgiften om medboende kan läggas till som en upplysning till bostadsbolaget om att man har för avsikt att bo tillsammans i den aktuella bostaden. Bostadsbolagets krav avgör om det är möjligt för den huvudsökande och den medboende att räkna samman sina inkomster. Det går bara att vara medboende till en (1) huvudsökande.

Det är möjligt att bli medboende både som betalande kund med egen kötid och som en registrerad medboende som inte betalar köavgift och som därmed inte heller samlar någon egen kötid. Om en betalande medboende slutar betala köavgift står kunden kvar som medboende utan kostnad. Den kötid som den medboende har samlat tas då bort. Medboende registrerade från och med den 1 november 2018 har inte möjlighet att överta kötid från huvudsökande. Läs mer i kö- och förmedlingsreglerna.