Start för förmedling av lägenheter i Västerås

Bostadsförmedlingen förmedlar bostäder för livets alla faser och för många olika behov. De senaste åren har vi utökat vårt förmedlingsområde. Under 2023 förmedlade vi bostäder i samtliga av Stockholms läns 26 kommuner samt i Håbo, Strängnäs, Knivsta och Eskilstuna. Genom ett nytt samarbete med Ikano Bostad kan vi nu lägga till Västerås i listan. Nu finns de första lägenheterna i Västerås ute på annons.

Ikano Bostads lägenheter i Västerås

Ikano Bostad, med sina 1 650 lägenheter i Västerås,  är stadens näst största fastighetsägare. Majoriteten av beståndet är byggt på 1950- och 1960-talen och finns i Vallby, Gideonsberg, Viksäng, Karlsdal, centrum, Hammarby, Råby och Bäckby. I Karlsdal och Bäckby har Ikano Bostad även byggt nya bostäder. 

Här hittar du de lediga lägenheterna i Västerås.

Korta kötider

Tillgången till lediga hyresrätter är större i Västerås än i Stockholm, vilket gör att kötiderna oftast är korta. Det innebär att även du som inte har varit registrerad så länge hos oss har en mycket god chans att snabbt få en bostad i Västerås.

Om Västerås

Västerås ligger cirka tio mil väster om Stockholm, vid Mälarens norra strand. Det tar ungefär 1 timme att resa med tåg mellan Västerås och Stockholms centralstation och 1 timme och 10 minuter med bil.

Västerås är Sveriges sjätte största stad. I kommunen bor ungefär 160 000 personer.  I staden finns ett flertal skolor på olika utbildningsnivåer, inklusive Mälardalens universitet samt ett brett utbud av idrottsföreningar och många stora arbetsgivare. Västerås erbjuder vacker natur, kultur, shopping, många restauranger och idrotter att utöva och att titta på.

Senast uppdaterad: 2024-10-16