Studentbostäder

Hos oss kan du som student söka studentbostäder i Stockholmsregionen. Ju tidigare du registrerar dig i bostadskön, desto större chans har du att få en bostad. Att stå i bostadskön kostar 200 kronor om året och du behåller kötiden även efter att du fått en studentbostad.

Det här gäller för att få en studentbostad

En studentbostad har du under tiden du studerar. För att få hyra en studentbostad behöver du visa att du studerar vid, eller att du har fått ett antagningsbesked till, högskola, universitet eller yrkeshögskola. Du behöver studera mellan 15 och 30 högskolepoäng/termin. Villkoren kan dock variera mellan olika hyresvärdar. I vissa fall godkänns pågående komvuxstudier, eller att du är antagen till komvux, förutsatt att du är studiemedelsberättigad. Vilka villkor som gäller står alltid i bostadsannonsen. 

Annonser för studentbostäder

Lediga studentbostäder annonseras under Sök bostad och är märkta med ikonen Student eller Studentkorridor. De flesta studentbostäder annonseras under en kort tid (cirka 2 dagar), därför rekommenderar vi att du besöker vår webbplats ofta för att öka dina chanser. 

Lediga studentbostäder just nu

Intresseanmälan

Du anmäler intresse till en bostad på Mina sidor. I fältet inkomst och sysselsättning, fyller du i att du studerar och vid vilket lärosäte. Tänk också på att du behöver ha en aktuell mejladress ifylld på Mina sidor när du söker studentbostad hos oss. Om du är den med längst kötid som tackar ja till bostaden behöver du kunna visa upp relevanta intyg.

Lägenheterna förmedlas utifrån kötid. Så ju tidigare du registrerar dig i bostadskön, desto större chans har du att få en bostad. Du kan registrera dig från den dag du fyller 18 år.  

Visning

Det sker inte sker några visningar av studentbostäder. I annonserna finns dock nästan alltid en ritning.

Kötid

Du kan registrera dig som bostadssökande den dagen du fyller 18 år. Tänk på att du behåller din kötid i bostadskön även efter att du fått en studentbostad.

Öka dina chanser att få en studentbostad

Anmäl dig också till Stiftelsen Stockholms Studentbostäder och andrahandsförmedlingen Akademisk Kvart.