Studentbostäder

Hos oss kan du som student söka studentbostäder i Stockholmsregionen. Ju tidigare du ställer dig i bostadskön, desto större chans har du att få en bostad. Att stå i bostadskön kostar 200 kronor om året och du behåller kötiden även efter att du fått en studentbostad.

Studentbostäder

Det här gäller för att få en studentbostad

En studentbostad har du under tiden du studerar. För att få hyra en studentbostad behöver du visa att du studerar vid, eller att du har fått ett antagningsbesked till, högskola, universitet eller yrkeshögskola. Du behöver studera mellan 15 och 30 högskolepoäng/termin. Villkoren kan dock variera mellan olika hyresvärdar. I vissa fall godkänns pågående komvuxstudier, eller att du är antagen till komvux, förutsatt att du är studiemedelsberättigad. Vilka villkor som gäller står alltid i bostadsannonsen. 

På Mina sidor, i fältet inkomst och sysselsättning, fyller du i att du studerar och vid vilket lärosäte. Tänk också på att du behöver ha en aktuell mejladress ifylld på Mina sidor när du söker studentbostad hos oss. Är du den med längst kötid som tackar ja till bostaden behöver du kunna visa upp relevanta intyg.

Du behåller din kötid

Tänk på att du behåller din kötid i bostadskön även efter att du fått en studentbostad.

Här hittar du bostadsannonserna

Lediga studentbostäder annonseras under Sök bostad och är märkta med ikonen Student eller Studentkorridor. De flesta studentbostäder annonseras under en kort tid (cirka 2 dagar), därför rekommenderar vi att du besöker vår webbplats ofta för att öka dina chanser. Notera att det inte sker några visningar av studentbostäder. I annonserna finns dock nästan alltid en ritning.

Lediga studentbostäder just nu

Antal förmedlade bostäder

Under 2020 förmedlade vi totalt 3 135 studentbostäder.

Här är några tips och en film som kan hjälpa dig som söker studentbostad

 

Frågor och svar