Identifiera dig för att registrera dig eller logga in hos Bostadsförmedlingen

För att registrera dig som bostadssökande eller medboende behöver du identifiera dig med e-legitimation. Det är även det enklaste sättet att logga in på Mina sidor. Har du inte tillgång till BankID eller annan e-legitimation kan du skapa ett lösenordskonto på Stockholms stads e-tjänster för att logga in på Mina sidor. Då loggar du in med din mejladress och ett lösenord.

Om e-legitimation

En e-legitimation kan jämföras med en vanlig id-handling, till exempel id-kort eller körkort. Med en e-legitimation, som till exempel Bank-id, kan du på ett säkert sätt legitimera dig på internet.

Du kan använda samma e-legitimation för många tjänster på internet oavsett vilken myndighet, kommun eller företag du vill besöka.

Så skaffar du e-legitimation

För att få en e-legitimation måste du ha ett svenskt personnummer och ha uppnått en viss ålder. Vilka åldersgränser som gäller framgår av e-legitimationsutfärdarnas webbplatser.

Här kan du läsa mer om de olika typerna av e-legitimationer som du kan använda hos oss och hur du skaffar dem.

BankID/Mobilt BankID

Du beställer ditt BankID hos din internetbank.

Läs mer och skaffa BankID och Mobilt BankID
Freja eID Plus

Freja är en kostnadsfri, statligt godkänd e-legitimation.

Läs mer och skaffa Freja eID Plus här
Telia e-legitimation och tjänstekort inom Stockholm stad

Använd detta inloggningsalternativ om du har e-legitimation ifrån Telia. För dig som har Stockholm stads tjänstekort kan du logga in med hjälp av det. Tryck då på Telias ikon i registreringsrutan när du har tjänstekortet i datorn.

Läs mer och skaffa Telia e-legitimation
Lösenordskonto (mejladress och lösenord)

För att logga in med mejladress och lösenord behöver du skapa ett så kallat lösenordskonto på Stockholms stads e-tjänster.

Läs mer om hur du skapar lösenordskonto