Visa bostad när du ska flytta

Om du har sagt upp ditt hyreskontrakt, och om din fastighetsägare har lämnat bostaden till Bostadsförmedlingen, kommer du behöva låta bostaden visas vid en lämplig tidpunkt under uppsägningstiden.

Entré till fastighet med en skylt som visar siffran 2

Bostadsförmedlingen eller din hyresvärd kommer att höra av sig till dig för att boka en tid för visning. Personerna som bjuds in till visningen är de som stått längst i bostadskön av de som anmält intresse för bostaden.

Visningen tar cirka 30 minuter, och det är bra om den kan göras på morgonen, kvällen eller helgen.

Du genomför visningen själv, inga representanter från Bostadsförmedlingen kommer att närvara. Hyresvärden deltar inte heller med någon represant, om ni inte har kommit överens om något annat.

Det går bra att ta hjälp av en vän, familjemedlem eller annan person om du själv inte har möjlighet att hålla i visningen.

Bra att tänka på

  • Vi lämnar inte ut portkoder eller kontaktuppgifter. Du möter därför spekulanterna vid porten.
  • Du svarar bara på de frågor som du kan besvara. Övriga frågor hänvisar du till Bostadsförmedlingen.
  • Du visar bostaden i befintligt skick. Du behöver alltså inte tömma den innan visningen, men om du vill kan du ställa undan dina mest personliga saker.
  • Du bestämmer själv hur många spekulanter du vill släppa in åt gången. Du kan till exempel välja att släppa in tre åt gången, och låta resten vänta en stund. Du kan även be en vän att vara med vid visningen.
  • Du kan be besökarna att inte fotografera eller filma din lägenhet, om du inte känner dig bekväm med att de gör det.
  • Om du har husdjur och om du har möjlighet att lämna bort dem vid visningen så underlättar du för eventuella allergiker.
  • Om du med kort varsel skulle få förhinder, är det viktigt att du snarast meddelar Bostadsförmedlingen på telefon 08-785 88 30 eller 08-785 89 15.