Visa bostad när du ska flytta

Om du har sagt upp ditt hyreskontrakt, och om din fastighetsägare har lämnat bostaden till Bostadsförmedlingen, kommer du behöva låta bostaden visas vid en lämplig tidpunkt under uppsägningstiden.

Entré till fastighet med en skylt som visar siffran 2

Bostadsförmedlingen eller din hyresvärd kommer att höra av sig till dig för att boka en tid för visning. Personerna som bjuds in till visningen är de som stått längst i bostadskön av de som anmält intresse för bostaden. Visningen tar cirka 30 minuter, och det är bra om den kan göras på morgonen, kvällen eller helgen.

Du genomför visningen själv, inga representanter från Bostadsförmedlingen eller hyresvärden kommer att delta. Det går bra att ta hjälp av en vän, familjemedlem eller annan person om du själv inte har möjlighet att hålla i visningen.

Bra att tänka på

  • Du visar bostaden i befintligt skick. Du behöver alltså inte tömma den innan visningen, men om du vill kan du ställa undan dina mest personliga saker.
  • Du bestämmer själv hur många spekulanter du vill släppa in åt gången. Du kan till exempel välja att släppa in tre åt gången, och låta resten vänta en stund. Du kan även be en vän vara med vid visningen.
  • Du kan be besökarna att inte fotografera eller filma din lägenhet, om du inte känner dig bekväm med att de gör det.
  • Om du med kort varsel skulle få förhinder, är det viktigt att du snarast meddelar Bostadsförmedlingen på telefon 08-785 88 30 eller 08-785 89 15.