Dagens Nyheter ger tips hur man får ett hyreskontrakt

Tidningen Dagens Nyheter beskriver i två artiklar olika sätt att få kontrakt på en hyresrätt i Stockholm.

 

I den ena artikeln berättar Gustav om hur han fick kontrakt på en ungdomslägenhet via oss på Bostadsförmedlingen. I ingressen kan vi läsa: ”När rekordmånga står i bostadskö samtidigt som få nya bostäder byggs i Stockholm kan ett förstahandskontrakt kännas som en omöjlighet. 24-åriga Gustav Ahlström testade det berömda ”födelsedagstricket” – och lyckades knipa drömlägenheten.”

Men det som Gustav har gjort är egentligen inte så mystiskt. Han har helt enkelt fått en ungdomslägenhet som är öronmärkt för en viss åldersgrupp. Eftersom han anmälde intresse för lägenheten precis innan sin födelsedag var han den person som hade längst kötid och fick sin drömlägenhet.

Artikeln är låst för dig som inte är DN-prenumerant men på vår webbplats kan du läsa mer om ungdomslägenheter och hur det funkar

Den andra artikeln har rubriken ”Dystert på bostadsmarknaden – så ökar du chanserna till ett förstahandskontrakt”. I artikeln är bland andra Bostadsförmedlingens marknadschef Marika Klerby-Nordström intervjuad och ger där några tips.

– Titta brett på hela regionen och till exempel nya bostadsområden som Vega, Barkabystaden och Täby park. Det är ofta nyproduktion med högre hyra, men betydligt kortare kötid, säger hon i artikeln.

– Överlag har vi fler bostäder i dag som har korta kötider. Vi har en kategori som heter ”Bostad snabbt” där vi annonserar bostäder som vi bedömer kräver kort kötid och där man dessutom behåller sin kötid om man skriver kontrakt, säger hon.”

Fler söktips finns här på vår webbplats. 

Om du är DN-prenumerant kan du läsa artiklarna på dn.se:

Han hackade bostadskön – fick lägenhet med drömläge - DN.se

Så ökar du chanserna till ett förstahandskontrakt i Stockholm - DN.se