Upptäck den interna byteskön

Vill du flytta till en mindre lägenhet, vill du bo i en annan del av stan, högre upp i huset eller saknar du hiss? Då kan du söka lägenhet i den interna byteskön. Det är en separat kö för dig som har ett hyreskontrakt hos något av Stockholms stads kommunala bostadsbolag.

I den interna byteskön förmedlas lägenheter hos Stockholmshem, Svenska Bostäder, Familjebostäder, Stadsholmen och Micasa. Genom att aktivera din plats kan du söka lägenheter som passar dig och din livssituation just nu.

Lägenheterna i den interna byteskön förmedlas efter kötid. Du har din kötid utifrån det datum då ditt nuvarande hyreskontrakt började gälla.

Du kan stå i den interna byteskön även om du inte är registrerad som bostadssökande hos Bostadsförmedlingen. Det kostar ingenting att aktivera din plats i den interna byteskön. När du aktiverat din plats kan du söka lediga lägenheter från alla fem bolagen.

Aktivera din plats i den interna byteskön här.

Bostäderna annonseras under ”Lediga bostäder” och är märkta med "Interna byteskön". Du behöver vara inloggad och vara registrerad i den interna byteskön för att se de lediga bostäderna.

Läs mer om den interna byteskön.