Bo i Väsbykön

Bo i Väsbykön lämnades över till Bostadsförmedlingen från Rikshem den 1 september 2015. Kön består av de 1800 kunder som tidigare stått i Bo i Väsbys bostadskö. Till kön förmedlas de 650 lägenheter som Rikshem köpt av Bo i Väsby. Bo i Väsbykön är temporär och upphör den 31 december 2017.

Villkor för dig som har stått i den tidigare Bo i Väsbykön

För att tillgodoräkna dig din kötid från Bo i Väsbykön behöver du anmäla dig till Bostadsförmedlingen. Du behåller då din kötid i Bo i Väsbykön samtidigt som du får en plats i Bostadsförmedlingens ordinarie kö. Du får alltså två olika kötider hos Bostadsförmedlingen – en i Bo i Väsbykön, och en i den ordinarie bostadskön. Din kötid i Bo i Väsbykön kommer att synas på Mina sidor från och med den 1 september.

Att stå i Bostadsförmedlingens kö kostar 200 kr per år (avgiften avser båda köerna).

Om du redan står i Bostadsförmedlingens kö behöver du inte göra någonting. Då hamnar du automatiskt i den överlämnade Bo i Väsbykön med bibehållen kötid. När Bo i Väsbykön upphör har du kvar din plats i Bostadsförmedlingens ordinarie kö.

Fördelning av bostäder

Under perioden 1 september 2015 – 31 december 2017 förmedlas hälften av bostäderna inom Bo i Väsby-beståndet till kunder i Bo i Väsbykön. Den andra hälften förmedlas till kunder i Bostadsförmedlingens ordinarie kö. Från den 1 januari 2018 förmedlas samtliga inlämnade bostäder från Bo i Väsby till kunder i den ordinarie bostadskön.

Här hittar du de lediga bostäderna

Lediga bostäder i Bo i Väsbykön annonseras under Sök bostad och är märkta med ”Bo i Väsbykön”.