Möt våra medarbetare

Vi är cirka 140 personer som arbetar på Bostadsförmedlingen i Stockholm. Här berättar några av oss om hur det är att jobba här.

 

"Som alltid är det kollegorna som gör jobbet roligt att gå till."

Johan Wetterholm

Möt Johan

Johan Wetterholm är chef för avdelningen för Digitala tjänster. Johan har jobbat på Bostadsförmedlingen i tre år.

 

Varför jobbar du på BF?

Jag trivs både med att arbeta med digitala tjänster och att vara ledare. På BF är det just nu mycket som händer med förändring och utveckling vilket gör det extra spännande. Att få jobba i staden med en angelägen fråga som bostäder, gör arbetstillfredsställelsen ännu högre.

 

Vad är det bästa med ditt jobb?

Som alltid är det kollegorna som gör jobbet roligt att gå till. På BF har vi en riktigt god sammanhållning och det är aldrig svårt att lösa utmaningar när vi sitter tillsammans. Digitaliseringens betydelse bara ökar och nya spännande arbetsuppgifter står ständigt på kö. Vi sitter nära vår kärnverksamhet och kan direkt se när en förbättrad tjänst får effekt, alltid en lika fin upplevelse!

 

Vad har du i din prepper-låda? 

En äkta prepper avslöjar inget, men okej då, en riktigt god lakrits, macadamianötter och en flaska rött vin, helst franskt.

 

Vad spelar du i dina lurar?

Just denna vecka, ljudboken ”Jag ser allt du gör” varvat med soul från tidigt 70-tal.

 

När du inte jobbar, vad gör du då?

Jag vill vara utomhus och röra på mig. Helst cyklar jag men det blir även en del vandring, skidåkning och löpning. Antingen ensam, men gärna tillsammans med familj och vänner.

 

"Det bästa är att få arbeta i ett team med ett gemensamt mål där jag får vara med att bidra med mina kunskaper."

Jennie Flodén

Möt Jennie

Jennie Flodén är testare på avdelningen för Digitala Tjänster och har arbetat på Bostadsförmedlingen i 1,5 år.

 

Varför jobbar du på Bostadsförmedlingen?

Jag gjorde min praktik här när jag studerade till Mjukvarutestare och när praktiktiden var slut ville jag stanna kvar, och fick möjligheten. Bostadsförmedlingen är i en väldigt spännande fas av utveckling så mitt arbete ger mig ständigt nya kunskaper och utmaningar i min yrkesroll.

 

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att få arbeta i ett team med ett gemensamt mål där jag får vara med att bidra med mina kunskaper från både utbildningen såväl som tidigare livserfarenheter. Jag får möjlighet att växa i min roll som testare genom att samarbeta med andra avdelningar och delta i projekt för utveckling, med fokus på kvalitet för både de som arbetar på Bostadsförmedlingen och de som använder oss för att hitta sin nya bostad. 

 

Vad tar du med dig till en öde ö?

En tjock bok och en hängmatta.

 

Hur spenderar du helst din fritid?

Jag har precis som många andra börjat spela golf, så under de varmare månaderna är jag helst ute i naturen på en golfbana.

 

"Jag känner att jag kan skapa nytta. Känslan när jag stänger ner datorn i slutet av dagen är att jag har skapat ett mervärde och bidragit."

Erik Arvline

Möt Erik

Erik Arvline är fastighetsägaransvarig. Han har arbetat på Bostadsförmedlingen i sju år.

 

Varför jobbar du på Bostadsförmedlingen?

För att det är ett väldigt givande och spännande jobb. Bostadsförmedlingen sammanför fastighetsägare och hyresgäster och där får jag vara en liten pusselbit som hjälper regionen att växa. Det känns som att man bidrar till samhällsnyttan. Internt har vi en väldigt fin kultur. Medarbetarna har ett stort engagemang och brinner för den viktiga uppgiften som vi har.

 

Vad är det bästa med ditt jobb?

Kontakten och interaktionen med alla fastighetsägare. Jag får hjälpa både stora och små entreprenörer i strategiska och operativa frågor och får vara med att skapa möjligheter och utveckla marknaden för hyresbostäder i en växande region.

 

Vad tar du med dig till en öde ö?

Min familj.

 

Favoritlåt när du sjunger karaoke?

Queen - Don't Stop Me Now

 

”Det är givande att få vara med och bidra till att göra en ganska snårig bostadsmarknad lite enklare.”

Marika Nordström

Möt Marika

Marika Nordström är chef för avdelningen Marknad och kommunikation. Hon har arbetat på Bostadsförmedlingen i tolv år.

 

Varför jobbar du på Bostadsförmedlingen?

Jag hade arbetet med bostäder i många år, både på HSB och Skanska, när jag såg annonsen för det jobb jag har idag. Jag lockades av möjligheten att få arbeta med Bostadsförmedlingens stora statistikskatt eftersom jag har en bakgrund som bostadsanalytiker. Dessutom ville jag prova att jobba i offentlig verksamhet, det hade jag inte gjort förut.  

 

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det är spännande att jobba i Stockholms stad. Det är som att jobba i en jättestor koncern med en mängd intressanta verksamheter. Med just min tjänst är det roligt för att den innehåller stor variation och många olika arbetsuppgifter. Det är också givande att få vara med att bidra till att göra en ganska snårig bostadsmarknad lite enklare. Dessutom är det väldigt fin stämning på Bostadsförmedlingen, med en oerhört vänlig atmosfär.

 

Vad tar du med dig till en öde ö?

Utan tvekan barnen, men de är ju två så det kanske inte går. I så fall en fulladdad telefon.

 

Har du något livsmotto?

Det är kanske inget motto, men jag tänker ofta på något jag läste i en intervju med filosofen Martin Hägglund. Att det är livet här och nu som betyder något och som är viktigt, inte storslagna drömmar om framtiden. Svårt att ta till sig, men väldigt sant.