Du använder en äldre version av webbläsaren Internet Explorer. I den fungerar inte vissa viktiga funktioner på vår webbplats. Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare.

Kungsholmen Student

Vallgossen – Kungsholmen (ombyggnation)

Gamla Sankt Görans Gymnasium byggs om till studentboende

Gamla Sankt Görans gymnasium byggs om till studentboende. Byggnaden som är kulturhistoriskt värdefull ska varsamt byggas om. På gården uppförs en ny byggnad.Totalt blir det 237 studentlägenheter, en utökad förskola och kommersiella lokaler.

Om huset

Eftersom byggnaden är kulturhistoriskt värdefull så anpassas lägenheterna efter fönstersättningen. Det gör att de flesta lägenheterna blir ett rum och pentry på 24 kvm. Det kommer dock att finnas ett mindre antal 2:or och 3:or.

I mitten av huset byggs tvättstugor och förråd. På varje våningsplan blir det gemensamhetsutrymme med balkong. Det byggs även cykel- och bilgarage i de två källarvåningarna.

I dag finns en förskola med fyra avdelningar. Den låga delen av det gamla gymnasiet kommer att disponeras av förskolan som då utökas till åtta avdelningar.

En del av byggnaden kommer att vara kvar som den är idag. I entrén med den stora ljushallen planeras det för ett café. Gymnastikssalen högst upp i byggnaden kommer troligen studenter och förskola att disponera. Förskolan kommer troligen att nyttja den gamla butiken mot gatan.

Nybyggt hus

På södra delen av gården byggs ett mindre hus med 14 studentlägenheter.

Du behåller din kötid

Du behåller din kötid i bostadskön även efter att du fått en studentbostad. För mer information om studentboende klicka här.

Bevaka bostäder i projektet

Du kan välja att bevaka bostäderna i det här projektet, då skickar vi ut ett mejl när du har möjlighet att anmäla ditt intresse. Vi skickar en avisering till den mejladress du har uppgett nedan, var därför noga med att du fyller i rätt mejladress.

Bevakning via mejl

Fyll i din mejladress så skickar vi ut ett mejl när det blir möjligt att anmäla ditt intresse för bostäderna i det här projektet.

Kommande nyproduktion

Beräknad inflyttning:
2017
Tid för intresseanmälan:
2017

Fakta om bostäderna

Kvarter
Student - Vallgossen
Adress
Sankt Göransgatan
Stadsdel
Kungsholmen
Kommun
Stockholm
Antal bostäder
237
Antal rum
1, 2, 3 rum och kök
Hyra
Ännu ej satt
Yta
-
Hyresvärd
Svenska Bostäder