Du använder en äldre version av webbläsaren Internet Explorer. I den fungerar inte vissa viktiga funktioner på vår webbplats. Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare.

Kungsholmen Student

Vallgossen – Kungsholmen

Annonseras nu – anmäl intresse senast 2 april

Annonserna finns under Sök bostad

Gamla Sankt Görans Gymnasium byggs om till studentboendeGamla Sankt Görans gymnasium byggs om till studentboende. Byggnaden som är kulturhistoriskt värdefull ska varsamt byggas om. På gården uppförs en ny byggnad. Totalt blir det 237 studentlägenheter, en utökad förskola och kommersiella lokaler.

Om huset

Eftersom byggnaden är kulturhistoriskt värdefull så anpassas lägenheterna efter fönstersättningen. Det gör att de flesta lägenheterna blir ett rum och pentry på 24 kvm. Det finns en lägenhet om 3 rok.

I mitten av huset byggs tvättstugor och förråd. På varje våningsplan blir det gemensamhetsutrymme med balkong. Det byggs även cykel- och bilgarage i de två källarvåningarna.

Idag finns en förskola med fyra avdelningar. Den låga delen av det gamla gymnasiet kommer att disponeras av förskolan som då utökas till åtta avdelningar.

En del av byggnaden kommer att vara kvar som den är idag. I entrén med den stora ljushallen planeras det för ett café. Gymnastikssalen högst upp i byggnaden kommer troligen studenter och förskola att disponera. Förskolan kommer troligen att nyttja den gamla butiken mot gatan.

Nybyggt hus

På södra delen av gården byggs ett mindre hus med 14 studentlägenheter.

Du behåller din kötid

Du behåller din kötid i bostadskön även efter att du fått en studentbostad. Läs mer om studentbostäder här

Kommande nyproduktion

Beräknad inflyttning:
från 1 september 2017
Tid för intresseanmälan:
22 mars - 2 april 2017

Fakta om bostäderna

Kvarter
Vallgossen
Adress
Sankt Göransgatan 95
Stadsdel
Kungsholmen
Kommun
Stockholm
Antal bostäder
237
Antal rum
1 och 3 rum och kök
Hyra
5 469 - 14 088 kr/mån
Yta
18 - 72 kvm
Hyresvärd
Svenska Bostäder