Nacka Grace - Nacka

Fakta om projektet Kommande nyproduktion
Kvarter Nacka Grace
Adress Nackabacken
Stadsdel Nacka
Kommun Nacka
Antal bostäder 169
Antal rum 1 - 4 rum & kök
Hyra Ännu inte bestämd
Yta Ännu inte bestämd
Hyresvärd Wallenstam
Tid för intresseanmälan 2024
Beräknad inflyttning 2024

Bilder

169 nyproducerade bostäder i Nacka

I Centrala Nacka bygger Wallenstam 169 nya lägenheter

Om bostäderna

Kvarter Nacka Grace låter oss uppleva 1920-talsklassicismens tidstypiska känsla för detaljer, dekorativa inslag och stilsäkra former. Ljusa kulörer och omsorgsfulla materialval präglar kvarteret. Tvättmaskin och torktumlare (eller kombimaskin) finns i alla lägenheter. El, varm och kallvatten ingår inte i hyran.

Uthyrning och inflyttning av hyreslägenheterna sker etappvis.

Om fastigheten

I Centrala Nacka återupplivar Wallenstam 1920-talets glansperiod, även känt som tidsepoken Swedish Grace, och bygger ett 1920-talsklassicistiskt kvarter bestående av 169 hyresrätter och 12 lokaler i entréplan. Huset har 6 våningar, 2 garageplan och 12 trapphus som omger en trivsam gemensam innergård. Cykelrum och cykelpool finns.

Parkering

Det finns garage och landningsplatser i huset

Om området/Kommunikationer

Centrala Nacka utveckas till en naturban stadsdel där det urbana och naturen möts på nya sätt, en stadsmiljö med kontraster och variation där naturen får ta större plats och påverka både den fysiska och sociala miljön. Här ska det på sikt bli 6 000 bostäder och 7 000 arbetsplatser för nya och gamla Nackabor och verksamheter. De första bostäderna stod klara för inflyttning hösten 2021.

Nacka ligger ca 10 minuter med buss från Slussen och under 2022 påbörjades arbetet med att bygga ut den blå linjen av tunnelbanan till Nacka. Nya stationer planeras i bland annat Sickla, Nacka forum och Järla. Byggtiden är 10 år och trafiktstart planeras till 2030. 

I Nacka kommun finns 13 naturreservat, några av dem är Nackareservatet, Nyckelvikens reservat och Erstavik naturområde. I Nackareservatet finns också det populära området Hellasgården med terrängspår, utegym, badplats, bastu, restaurang, bangolf, fotbollsgolf, båtuthyrning och mycket mer.

Karta

Kartvy

Bevakning via mejl

För att kunna skapa en bevakning behöver du vara registrerad hos bostadsförmedlingen och vara inloggad.