Kv Fotsacken 2 - Västertorp

Fakta om projektet Kommande nyproduktion
Kvarter Kv Fotsacken 2
Adress Västertorpsvägen
Stadsdel Västertorp
Kommun Stockholm
Antal bostäder 91
Antal rum 1 - 5 rum och kök
Hyra Ännu inte bestämt
Yta Ännu inte bestämt
Hyresvärd Stockholmshem
Tid för intresseanmälan 2023
Beräknad inflyttning 2024

Bilder

91 nyproducerade bostäder i Västertorp

Längs Västertorpsvägen ska Stockholmshem bygga 91 nya bostäder i så kallade Stockholmshus.

Om bostäderna

Det ska byggas fyra Stockholmshus med totalt 91 bostäder mellan de befintliga 50-talshusen och Good Morning Hotell. Lägenheterna är på 1-5 rum och kök, främst tvåor och treor. 

Om fastigheterna

Stockholmshusen är ritade med stor omsorg om detaljer och i harmoni med den omkringliggande bebyggelsen. Karaktäristiska kännetecken är till exempel välkomnande, träklädda entréer med sittbänk, fönsteromfattningar med relief i putsen och dörrhandtag som utformats av konstnärer. Husen byggs med höga krav på hållbarhet och planeras med omsorg om människorna som ska bo i dem. 

Med entréer mot gatan och utomhusbelysning skapas mer liv och rörelse och göra området tryggare.

Om området/Kommunikationer

I området finns förskolor, skolor och det är gångavstånd till Västertorps centrum. Västertorps t-banestation ligger cirka 600 meter bort och därifrån tar du dig snabbt till knutpunkten Fruängen. Bussar till Kungens Kurva och Skärholmen centrum stannar i närheten. På andra sidan E4:an ligger Mälarhöjdens idrottsplats med ishall, bollplaner och löparbanor.

På gården blir det 43 parkeringsplatser, varav fyra kommer vara reserverade för rörelsehindrade. Sex p-platser får laddstolpe och 13 får motorvärmare. För att göra det enklare att resa klimatsnart byggs drygt 200 cykelparkeringsplatser och det finns väl utbyggda cykelstråk. Längs E4:an går ett regionalt stråk som tar dig till City via Liljeholmen-Södermalm och söderut mot Botkyrka via Skärholmen.

Karta

Kartvy

Bevakning via mejl

För att kunna skapa en bevakning behöver du vara registrerad hos bostadsförmedlingen och vara inloggad.