Många frågar just nu om uteblivna visningar

På grund av det pågående utbrottet av covid-19 är det många som känner oro för att hålla i eller gå på visningar. Detta i kombination med att myndigheterna avråder från folksamlingar har gjort att vissa bostadsbolag har valt bort visning. Vi beklagar situationen och förstår att det är svårt att fatta beslut enbart utifrån planritning och övrig information i annonsen.

Här besvarar vi de vanligaste frågorna som vi får just nu.

Kan ni lägga upp bilder på de lägenheter som inte har visning?

Vi lägger gärna upp bilder. Tyvärr är det inte så vanligt att en hyresvärd har bilder på lägenheten invändigt. Ibland finns det bilder från nybyggda eller nyrenoverade lägenheter, där man kan passa på att fotografera innan någon flyttar in, men hyresvärden har däremot sällan bilder från vanliga lägenheter. En hyresvärd kan heller inte kräva att den som bor i bostaden idag tar bilder på sitt hem.

Kan ni be alla att fotografera sina bostäder och skicka in till er?

Vi arbetar just nu med att ta fram material till bostadsbolagen om hur de kan arbeta med digitala visningar och få till fler bilder. Man behöver dock tänka på att alla har begränsade resurser just nu.

Hur kan jag få den information om lägenheten som jag som bostadsökande annars hade fått i samband med visningen?

Vi gör allt vi kan för att få tillgång till mer information och håller en ständig dialog med bostadsbolagen om detta. Bland annat förbereder vi nu material till bolagen om de vanligaste frågorna och tips om hur de kan arbeta med bilder och filmer.