Digital visning

Om det inte är möjligt att arrangera en visning på plats i bostaden kan ni genom våra digitala kanaler låta bostadssökande ta del av en film från bostaden. Ni laddar i så fall upp filmen till vår videotjänst och meddelar oss filmens id-nummer vid inlämningen av bostaden. Om ni inte redan arbetar med digital visning, men skulle vilja testa, kan ni kontakta er kundansvarig eller mejla till oss på lagenhet@bostad.stockholm.se.

Tips för dig som ska göra en film

Så här går det till

1. Fotografera/filma i bostaden

Fotografera eller filma i bostaden. Om ni inte har möjlighet själva kanske den utflyttande hyresgästen kan göra det? Använd gärna våra tips här ovanför.

Om ni har stillbilder från en tomställd bostad redo redan när ni lämnar in bostaden till oss ber vi er skicka in bilderna tillsammans med den övriga bostadsinformationen. Då kommer bilderna med i annonsen. I dessa fall behövs sedan ingen visningsfilm.

Även när ni har filmat i en tomställd bostad, alltså inte tagit stillbilder, är det möjligt att låta de bostadssökande få ta del materialet i bostadsannonsen. Det går dock inte att skicka med en film när ni skickar in den övriga bostadsinformationen. Ni behöver i stället ladda upp filmen till er uppladdningskanal (se nedan) och lämna in filmens id-nummer till oss i samband med att ni lämnar in bostadsinformationen.

Om bostaden inte är tomställd behöver ni av integritetsskäl alltid använda den nedanstående rutinen för digital visning.

2. Färdigställ filmen

Det är viktigt att ni skickar in materialet för digital visning, den film som vi sedan skickar ut till personerna med längst kötid, som en enda film. Ni sätter ihop stillbilder till ett bildspel eller slår samman flera separata filmfiler till en enda film före uppladdningen. Glöm inte att även kontrollera så att det inte har kommit med oönskat ljud om ni har filmat.

Längre ner på den här sidan ger vi förslag på några appar/program som kan användas för att slå ihop flera bilder eller filmfiler till en sammanhängande film, men det finns förstås många fler alternativ att välja bland på marknaden.

3. Ladda upp filmen till Bostadsförmedlingen

Ni laddar upp filmen till oss via er egen uppladdningssida i vår videotjänst Dream Broker. Om ni inte redan har fått en adress till en uppladdningssida kontaktar ni er kundansvarig eller mejlar till oss på lagenhet@bostad.stockholm.se.

Sprid inte Dream Broker-länken utanför er organisation. Den är unik för er och leder in i ert filmbibliotek, där man kan se de filmer som ni har laddat upp. Vi gallrar filmer äldre än sex månader.

Döp filmen med ert bolagsnamn, bostadens adress och lägenhetsnumret och följ sedan stegen i den här lathunden.

Lathund för att ladda upp filmer till Dream Broker

4. Lämna in filmens id till Bostadsförmedlingen

Det sista steget är viktigt. Det är här ni knyter den uppladdade filmen till er bostad.

Spela upp filmen på er uppladdningssida i Dream Broker. Kopiera de åtta sista tecknen i filmens URL (det som står efter det sista snedstrecket i webbadressen). Detta är filmens id-nummer. Ni behöver det när ni skickar in bostaden till oss. I det här dokumentet visar vi bilder av hur det ser ut.

Adresserna i Dream Broker

Skriv in filmens id-nummer som en notering under ”Visningsinformation” när ni lämnar in bostaden till oss.

Om ni råkar glömma att ange id-numret under ”Visningsinformation” är det viktigt att ni mejlar det till oss på lagenhet@bostad.stockholm.se så snart som möjligt och anger vilken bostad filmen tillhör.

Om ni skulle behöva ladda upp en ny version av en tidigare uppladdad film behöver ni meddela oss den nya filmens id-nummer på lagenhet@bostad.stockholm.se så att vi kan uppdatera noteringen och säkerställa att rätt film används vid den digitala visningen.

Om ni vill skicka in bilder efter att bostadens annons redan har publicerats, men innan vi har bjudit till visning, behöver de alltid vara i form av bildspel/film. De visas enbart för de bostadssökande som bjuds in till visning. Om ni skickar in bildspelet/filmen under pågående visning/förmedling är det för sent att använda dem i den aktuella förmedlingsprocessen.

Tips på olika metoder för att sätta ihop bildspel/filmer

Med dator (PC) 

Här är två program som låter dig skapa en film från bilder i din PC. 

Videoredigeraren
Guide i Pdf-format
Guide som video

Powerpoint

  1. Skapa en powerpoint
  2. Lägg in bilder, en bild per slide
  3. Gå in under fliken Arkiv och klicka på "Spara som".
  4. Välj att spara videon i formatet Windows Media Video (wmv). (Med alternativet "Exportera" -> "Skapa en video" kan filmen bli hackig i bildväxlingarna.)

Med telefon (Android)

Så här kan du skapa en film via din Androidtelefon.

Guide i Pdf-format
Guide som Video

Med telefon/tablet (Iphone/Ipad)

Så här kan du skapa en film via din Iphonetelefon/Ipad

Guide i Pdf-format
Guide som Video

Har du iMovie på din Iphone/Ipad kan du även göra så här:

Guide i Pdf-format
Guide som Video