Björnlandet – Norra Djurgårdsstaden

Nyproduktion
Fakta om projektet Kommande nyproduktion
Kvarter Björnlandet
Adress Hårdvallsgatan 26 - 40
Stadsdel Hjorthagen
Kommun Stockholm
Antal bostäder 158
Antal rum 1 - 5 rum och kök
Hyra 8 948 - 20 535 kr
Yta 41 -118 kvm
Hyresvärd Svenska Bostäder
Tid för intresseanmälan Avslutad
Beräknad inflyttning från september 2017

Bilder

Annonsperioden är avslutad och förmedling pågår

158 lägenheter i ett lamellhus och tre punkthus

I Norra Djurgårdsstaden med gasklockorna som grannar bygger Svenska Bostäder cirka 158 lägenheter. Bostäderna förmedlas dels till bostadskön och dels till den gemensamma interna byteskön. Tid för intresseanmälan sker samtidigt för bostäderna i respektive kö.

Förmedlingen sker i två etapper

Etapp 1

Annonseringen är avslutad och förmedling pågår. Totalt ca 118 bostäder, 1 - 4 rum och kök.

Etapp 2

Annonsperioden är avslutad och förmedling pågår. Totalt 40 bostäder, 2 - 5 rum och kök.

Om bostäderna

Lamellhuset är sex våningar högt med en indragen sjunde våning. I svängen byggs en lokal mot det lilla torget. Punkthusen är åtta våningar höga med en indragen nionde våning. De lägre byggnadsdelarnas tak utformas till terasser. I det södra punkthuset ut mot nya parken byggs en förskola.

Lägenheterna är välplanerade med hög kvalité i alla materialval. Fokus vid all planeringen är hyresgästens trivsel, trygghet och krav på funktionalitet. Till exempel kakel och klinker i badrum/duschrum och infällda spotlights i taket, tvättmaskin och torktumlare. I köket är det spis med glaskeramikhäll,, diskmaskin och stenbänksskivor. De flesta lägenheterna får balkong eller uteplats.

Fibernät installeras i alla lägenheter för tv, bredband och telefoni.

Om området

Norra Djurgårdsstaden sträcker sig från Hjorthagen i norr, över hamnområdet, till Loudden i söder. Här, i ett av Stockholms bästa lägen, planeras för 10 000 nya bostäder och 30 000 nya arbetsplatser. Utvecklingen sker till stor del på områden som tidigare använts för gasproduktion och andra industriverksamheter. Norra Djurgårdsstaden är ett av Stockholms miljöprofilerade områden och beräknas vara färdigt omkring 2025.

Hjorthagen är den del av Norra Djurgårdsstaden där genomförandet av bostäder har påbörjats. Här finns goda möjligheter att förena en växande storstad med de värden som gör Stockholm unikt: närheten till vatten och natur.

Karta

Kartvy

Bevakning via mejl

För att kunna skapa en bevakning behöver du vara registrerad hos bostadsförmedlingen och vara inloggad.