Under den pågående pandemin är de flesta visningarna inställda. Det betyder att du kan behöva ta ställning till om du vill ha en lägenhet endast utifrån information i annonsen, planritning och i vissa fall bilder. Om du inte är beredd att tacka ja till en lägenhet under dessa förutsättningar finns bara möjligheten att vänta med att söka.

Stockholm, Vasastaden

Dalagatan 47

Hyra: 5760 kr/mån Våning: 3 tr Antal rum: 2 Boyta: 61 kvm
65+
Bostaden har:
  • Kök
  • Balkong
  • Bad eller dusch
  • Hiss finns, rymmer rullstol
Inflyttning: 2020-05-01
Se planritning

Typ av bostad

Det här är en seniorbostad. Den kan sökas av dig som fyllt 65 år.

Om kontraktet

Du behåller din kötid hos Bostadsförmedlingen om du tackar ja till den här bostaden.

Om bostaden

Fastigheten är byggd 1975.

Lägenheten är ansluten till bredbandsnätet vilket ger dig ett brett utbud av möjliga tjänster. I fastigheten finns också telenät och kabel-tv-nät.

I den aktuella lägenheten tillämpar Stockholmshem ett underhållssystem kallat "Valfritt lägenhetsunderhåll" (VLU). Läs alltid den länkade informationen nedan om så väl underhållssystemet som aktuella hyrestillägg.

Om hyran

Utöver angiven hyra tillkommer driftskostnader för hushållsel.

Tillgänglighet

Om det finns särskilt behov av tillgänglighet rekommenderar vi att alltid undersöka förutsättningarna på plats.

Förmedlingsinformation

Viktig information om visning eller förmedling kan skickas ut via sms. Vänligen säkerställ att dina kontaktuppgifter på Mina sidor är aktuella.

Det finns ingen möjlighet att se denna eller en annan motsvarande lägenhet före inflyttning. Se exempelritningen innan du anmäler intresse.

Kommunikationer

För information om hur du tar dig till denna bostad med kollektivtrafik gå in på SL

Hyresvärdens villkor för bostaden

  • Lägsta tillåtna ålder: 65
  • Regler för godkännande av hyresgäst https://bostad.stockholm.se/gemensammaregler
  • Denna bostad (seniorlägenhet) kan du inte överlåta eller hyra ut i andrahand. Hemmavarande barn godkänns inte.
  • Den sökandes inkomst ska stå i proportion till den aktuella lägenhetens hyresnivå. När hyran är betald ska den sökande ha ett bestämt belopp kvar. För år 2020 är beloppet 5 002 kronor för en ensamstående vuxen. Vid ekonomiskt bistånd (försörjningsstöd) behövs det finnas beslut från Stockholms kommun. Om den sökande har betalningsanmärkningar sker en individuell prövning. Läs mer under länken, regler för godkännande av hyresgäst.
  • Det är ditt ansvar att undersöka bostadens standard och utformning. Om du är erbjuden möjligheten att titta på bostaden är det en rekommendation att du varit på visning. Tänk på att du accepterar bostaden i befintligt skick.