Stockholm, Sköndal

Sköndalsvägen 82

Hyra: 7267 kr/mån Våning: BV Antal rum: 1 Boyta: 32 kvm
Nyproduktion
Ungdom
Bostaden har:
 • Hiss finnes, uppgift om tillgänglighet saknas
 • Duschrum
 • Öppen planlösning
 • Ej balkong
 • Säkerhetsdörr
Inflyttning: 2021-09-01

Viktig information! På grund av den pågående pandemin har fastighetsägaren valt att inte ha någon visning för denna bostad. Det betyder att du behöver ta ställning till om du vill ha bostaden endast utifrån informationen i annonsen, planritningen och eventuella bilder.

Nyproducerade lägenheter i Sköndal

Stena Fastigheter bygger 77 hyresrätter i Sköndal. Lägenheterna beräknas stå klara för inflyttning i september 2021.

Här annonseras 1 bostad om 1 rum och kök.

Typ av bostad

Det här är en ungdomsbostad. Den kan sökas av dig som är 18-25 år.

Bostaden är nybyggd. Det innebär att ingen har bott i den tidigare.

Om kontraktet

Denna lägenhet hyrs ut tillsvidare vilket innebär att din kötid nollställs om du tecknar kontrakt på denna lägenhet.

Boendetid:
Från: 2021-09-01
Till: Tillsvidare
Uppsägningstid: 3 månader

Med anledning av att lägenheten är en ungdomslägenhet så äger inte hyresgästen rätten att överlåta eller byta sin lägenhet eller upplåta lägenheten i andrahand till någon som inte uppfyller åldersvillkoret för ungdomslägenhet.

Inflyttning

Inflyttning sker preliminärt från 1 september 2021.

Om bostaden

Bostaden har parkettgolv och säkerhetsdörr. I köket finns spis med induktionshäll, diskmaskin och mikrovågsugn, och i badrummet finns en kombimaskin, dvs en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Det finns ingen gemensam tvättstuga i huset. Alla lägenheter har entré från loftgång, lägenheterna på bottenplan har entré via gården.

Om fastigheten

Det råder rökförbud i fastigheten, det gäller både i lägenheten, inklusive balkong/loftgång, och i allmänna utrymmen.

Om hyran

I hyran ingår värme. Utöver hyran tillkommer kostnaden för vatten (individuell mätning) och hushållsel. Data, telefoni och tv levereras via bredband med öppet nät, du väljer därmed själv vilket abonnemang du vill skaffa.

Förmedlingsinformation

Viktig information om visning eller förmedling kan skickas ut via sms. Uppdatera dina kontaktuppgifter på Mina sidor.

Om din anställning inte är i Stockholmsområdet behöver du visa att din arbetsplats ligger inom pendlingsavstånd från bostaden.

Både du och en eventuell medboende behöver skicka in ett familjebevis från Skatteverket. Se därför till att beställa det i god tid om du anmäler intresse för denna lägenhet. Familjebeviset får vara max 2 månader gammalt.

Om området/kommunikationer

Sköndal ligger i södra Stockholm mellan Farsta och Skarpnäck. Till Sköndal tar du dig från Stockholm city via tunnelbana och buss från Gullmarsplan. I rusningstrafik går direktbussar till/från centrala Stockholm. Via väg 73 når du enkelt Sköndal med bil. Området ligger idylliskt vid Drevviken som erbjuder friluftsområden, bad och skridskoåkning. Här har du närhet till både storstad och naturliv! I Sköndals Centrum finns bl a mataffär, bibliotek, frisörsalonger, restauranger och aktivitetshuset Sköndalsgården. I intilliggande Farsta Centrum hittar du ett stort utbud inom service, shopping och restauranger. Ett antal skolor och förskolor finns i området, bl a Sköndalsskolan.

Boendereferenser

Om du blir aktuell för bostaden behöver du lämna medgivande hos din nuvarande hyresvärd för att lämna ut boendereferens.

Bilder

Hyresvärdens villkor för bostaden

 • Högsta tillåtna ålder: 25
 • Max antal hushållsmedlemmar: 2
 • Lägsta tillåtna ålder: 18
 • Minsta årsinkomst: 265000
 • Hyresvärden accepterar inga betalningsanmärkningar eller oreglerade skulder.
 • Din totala årsinkomst före skatt behöver vara minst tre gånger årshyran.
 • Hyresvärdens villkor är att du har regelbunden inkomst från till exempel tillsvidareanställning, egen rörelse, frilansuppdrag, projektanställning, långtidsvikariat, pension eller A-kassa. Försörjningsstöd godkänns ej.
 • Hyresvärden kommer att inhämta boendereferenser. Inga anmärkningar från tidigare hyresvärd accepteras.
 • Hyresvärden har regler mot trångboddhet. Antalet boende i bostaden ska vara rimligt i förhållande till storleken.
 • Hyresvärden kommer att kräva nyutfärdat anställningsintyg med inkomstuppgifter. Ha intyget i beredskap om du accepterar lägenheten. Egna företagare ska uppfylla inkomstkrav med hjälp av taxerade inkomster enligt aktuell kreditupplysning
 • Som hyresgäst hos Stena måste du bo i bostaden i minst 12 månader innan du kan teckna kontrakt för en ny bostad hos Stena.
 • Sammanslagning av inkomst kan godtas för sammanboende par som varit folkbokförda på samma adress minst tolv månader alternativ stått som medboende i minst tolv månader. Vid sammanslagning av inkomst ska huvudsökande själv uppfylla minst hälften av inkomstkravet.
 • Hyresvärden kommer att kräva ett familjebevis, ha det i beredskap om du accepterar lägenheten. Tänk på att ett familjebevis enbart kan postas till din folkbokföringsadress och att detta tar ca 2 arbetsdagar, ha detta i beredskap om du tackar ja till bostaden.
 • Du behöver säga upp, överlåta eller sälja ditt nuvarande boende. Om du har en hyresrätt behöver du lämna en bekräftelse på uppsagt hyresavtal när hyresvärden begär det. Om du äger nuvarande bostad behöver du inkomma med ett uppdragsavtal från fastighetsmäklare som visar att bostaden ska säljas. Försäljningsdokument på att bostaden är såld behöver sedan uppvisas senast 6 månader efter att hyresavtalet börjat gälla.